Karabağlar'da memurların SDT sevinci: Yüzde 33 zam

Karabağlar Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında imzalanan toplu sözleşmeyle, memur ve sözleşmeli memurların maaşlarına ek olarak ödenen sosyal denge tazminatına (SDT) yüzde 33 oranında zam yapıldı.

Karabağlar'da memurların SDT sevinci: Yüzde 33 zam

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve Tüm Bel-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Fatma Kılınç'ın imza attığı toplu sözleşme, 417 memurla 69 sözleşmeli memuru kapsıyor. Düzenlenen imza törenine, Başkan Yardımcısı Aykut Kolatar, ilgili bürokratlar ve sendika şube yöneticileriyle işyeri temsicileri de katıldı.

Törende konuşan Başkan Selvitopu, karşılıklı anlayış ve uzlaşmayla imza aşamasına gelindiğini vurgulayarak, “Çalışma arkadaşlarımızın özlük hakları, moral ve motivasyonları bizler için çok önemli. Onların huzur ve barış ortamı içinde olmaları, hizmetlerimizin kalitesine de yansıyor. Bu anlayış doğrultusunda imzaladığımız toplu sözleşmenin tüm memur ve sözleşmeli memur arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Umarım bundan sonra daha sağlıklı bir altyapıyla, çok daha iyilerini imzalarız” dedi.

Tüm Bel-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Fatma Kılınç da yaklaşımı ve emekten ayna tavrı nedeniyle Başkan Selvitopu'na teşekkür ederek, “Bu toplu sözleşme, kamu çalışanlarının yürüttüğü sendikal mücadeleye katkı koyuyor. Bu nedenle sizlere özellikle teşekkür ediyoruz. Bu kurum bizlerin de kurumu. Daha iyi bir noktaya gelmesi için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

İmzalanan 2 yıllık toplu sözleşmeye göre, memur ve sözleşmeli memurlara ilk yıl yüzde 33 zamlı sosyal denge tazminatı ödenecek. İkinci yıl ise yüzde 10’un altında olmaması koşuluyla, enflasyon oranında zam yapılacak. Eğer enflasyon yüzde 10’un altında kalırsa, yüzde 10 oranı geçerli sayılacak.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0