Kanlı Derbi sonrası siyasilerden mesajlar

İzmir derbisinde çıkan olaylar nedeniyle maç tatil edildi. Siyasilerden yaşanan olaylara tepki mesajları geldi.

Kanlı Derbi sonrası siyasilerden mesajlar

Spor Toto 1. Lig 15. haftasındaki İzmir derbisinde çıkan olaylar nedeniyle maç tatil edildi. Tribüne atılan işaret fişeği sonrası yaşanan korkunç anlar, sahaya atlayan bir kişinin Altay kalecisi Ozan Evrim Güvenç’e korner bayrağıyla saldırdı.

Dün yaşanan olaylar sonrasında siyasilerden önemli açıklamalar geldi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaralılara şifa dileyerek, ‘’Göztepe - Altay maçında çıkan olaylar son derece üzücü. Yaralananlara acil şifa diliyorum. Her iki camianın yönetici ve taraftarlarının sağduyusu, sporun centilmenlik ve kardeşlik olduğunun hatırlanmasını sağlayacaktır’’ dedi. 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise, ‘’Göztepe-Altay maçında yaşanan hadiseler hepimizi çok üzdü. Yaralanan taraftarlara acil şifalar diliyoruz. Şiddete başvuranların gereken cezayı alacağına inanıyoruz. Hukuki süreci takip edeceğiz. Spor barıştır, kardeşliktir, centilmenliktir’’ ifadelerine yer verdi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, suçluların cezasız kalmayacaklarını belirterek, ‘’ Göztepe-Altay maçında yaşanan olaylar hepimizi çok üzdü. İki köklü kulübümüzü ve taraftarlarını temsil etmeyen bu hadiseye sebep olanların eylemleri cezasız kalmayacaktır. Yaralanan taraftarımıza ve saldırıya uğrayan futbolcu kardeşimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İki güzide kulübümüzün kıymetli taraftarlarını tahriklere kapılmamaya ve itidalli davranmaya davet ediyorum. Kardeşlik şehri İzmir’e, sporun dostluk ve birliktelik ruhuna da yakışan budur’’ ifadelerini kullandı. 

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, ‘’ Güzel İzmir’imizin köklü ve güzide spor klüpleri Göztepe - Altay futbol karşılaşmasında çıkan olayları endişe ile takip ediyoruz. Spor,Dostluk, Barış ve Kardeşliktir. Yaralanan sporcumuza ve vatandaşlarımıza acil şifalar dilerim’’ ifadelerine yer verdi. 

CHP İzmir Milletvekili  Sevda Erdan Kılıç, ‘’ Göztepe Altay mücadelesinde stadda başlayarak sokaklara taşan şiddet olaylarını endişe ile izliyoruz. Bu olayları bir takıma gönül vermeyle, fanatizmle açıklayamayız. Vahşettir bu! Yaralanan sporcumuza ve vatandaşlarımıza acil şifalar dilerim’’ dedi. 

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, ‘’ İzmir'miz şiddetle değil, güzelliklerle anılmayı hak ediyor! Göztepe- Altay futbol müsabakasında havai fişek atılması sonucu yaralananlara, korner direği ile vurulan kaleciye geçmiş olsun dileklerimi iletiyor;yaşanan şiddeti kınıyorum’’ ifadelerini kullandı. 

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, ‘’Olay en ince ayrıntısına kadar hassas bir biçimde araştırılıyor. Dokuz Eylül Üniversitemizde Mehmet kardeşimizin tedavisi için her şey yapılıyor. Ona ve futbolcu kardeşimiz Ozan’a acil şifalar diliyorum. Faillerin en ağır şekilde cezalandırılacağından kimsenin şüphesi olmasın’’ dedi. 

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, ‘’Göztepe-Altay maçında yaşanılan olaylar hepimizi derinden üzdü. Yaralanan taraftarlarımıza ve saldırıya uğrayan futbolcu kardeşimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sporun ruhuna yakışmayan bu tarz hadiseleri kınıyorum’’ ifadelerine yer verdi. 

AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, ‘’ Göztepe-Altay maçında yaşanan hadiseler hepimizi çok üzdü. Bu saldırganlar köklü iki takımımızı temsil edemez. Vatandaşlarımızı provokatörlere karşı dikkatli olmaya davet ediyor; yaralanan taraftarlara ve saldırıya uğrayan Ozan Evrim Özenç'e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum’’ dedi. 

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, ‘’ Göztepe - Altay müsabakasında çıkan hadiseleri üzüntüyle takip ettik. Yaşananlar şehrimiz İzmir’i, köklü takımlarını ve güzide taraftarlarını temsil etmemekle beraber şiddetin aktörlerinin gereken cezayı alacağına inanıyoruz. Yaralanan taraftarlara acil şifalar diliyorum’’ ifadelerine yer verdi. 

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ‘’Göztepe-Altay maçında yaşanılan olaylar hepimizi derinden üzdü. Yaralanan taraftarlarımıza ve saldırıya uğrayan futbolcu kardeşimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Spor sevgi, barış, centilmenlik ve ebedi dostluktur. Sporda da şiddeti kınıyorum’’ dedi. 

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan, ‘’Şehrimizin 2 önemli takımı Göztepe ve Altay maçında çıkan olaylar bizi derinden üzdü. Yaşanan şiddet iki köklü takımın şanlı taraftarlarını asla temsil etmemektedir. Güzel İzmirimiz hak ettikleri huzur, güven ve keyifle yeniden sahalarda buluşacaktır. Geçmiş olsun’’ dedi. 

Menemen Belediyesi Başkan Vekili Aydın Pehlivan, ‘’Güzel İzmir’imizin iki güzide kulübü arasında oynanan maçta yaşanan saha ve tribün olaylarını kınıyor, yaralanan sporcu ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Spor barış, kardeşlik ve centilmenlik demektir. Bu ruha ve kardeşliğe zarar veren her kim olursa olsun emniyet güçlerimizce en kısa zamanda tespit edilerek hak ettikleri cezayı alacaklarına inanıyorum’’ ifadelerine yer verdi. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0