İzmirli vekillerden flaş atama kararına tepki

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden affını isteyen Lütfi Elvan'ın yerine Cumhurbaşkanı kararıyla Nureddin Nebati’nin atanması İzmir siyasetinde de geniş yer buldu.

İzmirli vekillerden flaş atama kararına tepki

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ile İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndaki sirkülasyona dikkat çekti. CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel ile Sevda Erdan Kılıç ise yeni Bakan Nebati’nin FETÖ elebaşıyla çekilmiş bir fotoğrafını paylaşarak atama kararına tepki gösterdi.

 Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda dün gece flaş bir görev değişimi yaşandı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararına göre; görevden affını isteyen ve af talebi kabul edilen Lütfi Elvan'dan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı'na, Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati atandı.

Yaşanan bu gelişme İzmir siyasetinde de geniş yankı buldu. CHP ve İYİ Parti İzmir Milletvekilleri sosyal medya hesaplarından çarpıcı yorumlarda bulundu.

POLAT: BAKANLARIN GÖREVDEN ALINMASI EKONOMİYİ DÜZELTMEZ

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, ‘’“Faiz sebep, enflasyon sonuç” ilişkisinde görevden alınan 3. Hazine ve Maliye Bakanı.. Bu ZİHNİYET değişmedikçe bakanların görevden alınması ekonomiyi düzeltmez! Doların fitilini ateşleyen, piyasaları güvenilmez kılan; ünlü ekonomist Erdoğan’ın yaptığı konuşmalardır’’ ifadelerini kullandı.

ÇIRAY: HİÇBİR ATANAN DAYANAMIYOR 

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise Elvan’dan önceki Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın da istifa ettiğini hatırlatarak ‘’Dikkatinizi çekerim! Bürokrasiden nasibini almış hiçbir atanan dayanamıyor, istifa ediyor. Son iki maliye bakanı böyleydi’’ dedi.

SERTEL VE KILIÇ’TAN ‘FETÖ’ ÇIKIŞI

CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel ve Sevda Erdan Kılıç ise yeni Bakan Nureddin Nebati’nin geçmişte FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’le olan fotoğrafına dikkat çekerek atama kararına tepki gösterdi.

Kılıç, söz konusu fotoğrafın altına ‘’Maliye Bakanı Güncellendi...’’ notunu geçerken, Sertel ise paylaşımında şu ifadeleri kullandı.

‘’Kim Fetöcü? Kim Nebati? Kim Maliye Bakanı? Ülkenin mali durumu kime emanet? Fetö ile fotoğrafı olanlar çok önemli görevlere mi geliyor? Fetö suçlamasından kimler içerde yatıyor? İnsanın sordukça sorası geliyor.’’

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0