İzmirli depremzedeler bir kez daha Ankara yolcusu

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan ve beraberindeki heyet, deprem destek kredisi ile ilgili AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'la görüşmek üzere Ankara'ya gitti.

İzmirli depremzedeler bir kez daha Ankara yolcusu

Özkan, yola çıkmadan önce yaptığı açıklamada "Biz İzmirli depremzedeler olarak hakkımız olduğuna inandığımız deprem destek kredisi için aylardır mücadele ediyoruz. 3 ay sonra ‘yıllardan beri’ olacak. Biz inatla bu hakkımızı almak için mücadele edeceğiz" diye konuştu.

 İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan ve beraberindeki heyet AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile görüşmek üzere Ankara’ya doğru yola çıktı. 

İzmirli depremzedelerin uzun süredir talepte bulunduğu faizsiz, 2 yıl ödemesiz, 18 yıl ödemeli deprem destek kredisi için hazırlanan dosyayı Yıldırım’a teslim edecek olan Özkan, yola çıkmadan önce bir açıklama yaptı.

“HAKKIMIZI ALMAK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

Konuşmasında İzmir Depremi’nin üzerinden 1,5 yıl geçmesine rağmen hiçbir isteklerinin yerine gelmediğini vurgulayan Özkan, “İzmir Depremi’nden bu yana 21. aydayız. Hiçbir isteğimiz yerine gelmedi. 79 bin tane hasarlı bölümden, 5 bin ağır hasarlı bölüm için inşaat yapıldı ve devletimiz dedi ki ‘Biz artık tamamız.’ 8 bin orta hasarlı içni herhangi bir hamlede bulunulmuyor. 67 bin az hasarlı da kentsel dönüşümcü gibi görülüp depremzede olarak bile görülmüyor. Biz İzmirli depremzedeler olarak hakkımız olduğuna inandığımız deprem destek kredisi için aylardır mücadele ediyoruz. 3 ay sonra ‘yıllardan beri’ olacak. Biz inatla bu hakkımızı almak için mücadele edeceğiz. Son kez Ankara’ya gidiyoruz. Ankara’da Sayın Binali Yıldırım’dan randevu aldık. Görüşmemizi sonuçlandırmak istiyoruz. Hepimiz için hayırlı olur” dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0