İzmir'de trafik felç olurken, Gazi Bulvarı'nda esnaf top oynadı

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, İzmir'de ilginç görüntüler oluşturdu.

İzmir'de trafik felç olurken, Gazi Bulvarı'nda esnaf top oynadı

Kapatılan birçok ana arter nedeniyle kentte trafik felç olurken bazı yurttaşlar protesto gösterisi yaptı. İzmir'in en işlek caddelerinden biri olan ve trafiğe kapatılan Konak Gazi Bulvarı'nda ise esnaf futbol oynadı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, mümkün olduğunca trafiğe çıkılmaması uyarısı yaptı.

Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun üçüncü gününde İzmir'in farklı noktalarında ilginç görüntüler yaşandı.

Çeşme Kalesi'nden başlayıp, Karaburun, Urla ve Güzelyalı yönünde devam eden ve Karşıyaka İskelesi önünde sona erecek 121,8 kilometrelik etap nedeniyle kentin ada caddeleri trafiğe kapatıldı.

Alternatif yollarda trafikte aksamalar olurken sosyal medyaya düşen görüntülerde yoğunluk nedeniyle yurttaşların tepki gösterdiği görüldü. Urla Kalabak Kavşağı'nda bir grup, “yuh” çekerek bisikletlileri protesto etti.

MAÇ YAPTILAR

Kentin en işlek noktalarından Konak Gazi Bulvarı'nda ise daha farklı görüntüler kaydedildi. Bölge esnafı, her gün on binlerce kişinin geçtiği caddede futbol maçı yaptı.

BAŞKAN SOYER'DEN TRAFİK UYARISI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada mümkün olduğunca trafiğe çıkılmamasını istedi. Soyer, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Çeşme-Karşıyaka etabı kapsamında ana caddelerdeki hatlarımızın seferlerinde aksamalar ve yolların kapatılması sebebiyle bugün 15:00’a kadar, yarın ise 10:00-15:00 arasında yoğun trafik oluşacaktır. Mümkün olduğunca trafiğe çıkmayınız."

KAZA KAMERADA

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda farklı yerlerde kazalar da meydana geldi. Turun 158,4 kilometrelik Selçuk-Alaçatı etabı olan ikinci gününde, Güzelbahçe'de ana yolda yarıştan habersiz yürüyen bir yurttaşa bisikletliler çarpmıştı. Dünkü kazada yurttaş ve üç bisiklet sporcusu hafif yaralanmıştı. O görüntüler, amatör bir kamera tarafından kaydedildi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0