İzmir Bilim, İnovasyon ve Teknoloji Festivali Başlıyor

İzmir Valiliği himayesinde, İzmir Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde 15-16 Kasım 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek İzmir Teknoloji, Bilim ve İnovasyon Festivali (TECH İZMİR), kurtuluşunun 100. yıl dönümünde İzmir’e, teknoloji, yenilik, yaratıcılık ve oyun gündemi getiriyor.

İzmir Bilim, İnovasyon ve Teknoloji Festivali Başlıyor

İki günlük festival programı kapsamında yeni nesil teknolojiler olarak adlandırılan blokzincir, yapay zekâ, nesnelerin interneti ve öteevren (metaverse) gibi tematik konu başlıklarında gerçekleştirilecek panellerde, alanında uzman isimler, gençlerle ve genç girişimcilerle buluşacak. Etkinliğin oyun ve oyunlaştırma yoluyla teknolojiyi gençlerle buluşturma hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen “game jam” (oyun geliştirme maratonu) kapsamında ise gençler 36 saatte “zaman yolculuğu” temasını kullanarak mobil oyun geliştirecek.

Vali Köşger: “TECH İzmir, ‘Teknoloji Başkenti İzmir’ söylemimizin ilk etkinliği”

İzmir Valiliği himayelerinde gerçekleştirilecek festivalle ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Yavuz Selim Köşger, “Güzel İzmir’imizin gençlerinin teknolojinin imkanlarından azami derecede istifade etmelerini sağlamak, onların bilincini artırmak, fırsat eşitliği temelinde onları hem kavramsal hem de fiziksel olarak imkanlarla buluşturmak bizlerin görevi. Festival programı bu anlamda, gençlerimize alanında uzman isimlerle, girişimcilerle bir araya gelme, bilgi alışverişi ve disiplinler arası etkileşim sağlama imkânı sunacak. Bu imkânı yaratırken günümüzün realitesi olan, hiç kimsenin duyarsız kalamadığı gençlerin ana eğlence mecrası dijital oyunlardan yararlanacağız. Gençlere teknolojiyi hem sorumlulukla kullanma hem de yaratıcılıklarını ürüne dönüştürme fırsatını bir arada sunacağız. “Teknoloji Başkenti İzmir” söylemimizin ilk etkinliği olan bu festivalin gençlerimiz için ufuk açıcı olmasını ve keyifli geçmesini diliyorum. İzmir’i teknoloji başkenti yapma hedefimiz doğrultusunda benzer içerikle yeni organizasyonlarımızın da olacağı müjdesini bu vesileyle vermiş olayım.” ifadelerini kullandı.

İlk günün başlıca panel konuları: Yapay zeka, blok zincir ve metaverse 

Festivalin ilk günü olan 15 Kasım 2022 tarihinde blokzincir ve yapay zekâ konularında, Dr. Aytunç Yıldızlı ve Melda Akın’ın da aralarında bulunduğu ana konuşmacılar, gençlerle bir araya gelecek. Toplumsal fayda ve ekonomik etki yaratmayı amaçlayan teknolojiler için kullanılan ve yeni bir kavram olan “Tech4Good” ekseninde, sosyal ve ekolojik sorunların çözümünde yapay zekanın nasıl ele alınması gerektiği festival kapsamında ele alınacak.  Veri akışının hızlandığı ve veri kaynaklarının çoğaldığı günümüzde yapay zekâ uygulamaları, makine öğrenmesi, derin öğrenme gibi kavramların önemi ile sürdürülebilir ve akıllı şehirlere doğru giden süreçte IoT’nin önemi ve örnek uygulamalar, festival kapsamında işlenecek diğer konular arasında. Son dönemin popüler gündem maddelerinden öteevren (metaverse) özelinde ise siber güvenlik, hukuk, gizlilik ve sağlık açısından riskler ve fırsatlar da alanında öncü konuşmacılarla tartışılacak. 

e-spor takımları FIRE FLUX ve DEER SLAYERS, dostluk maçı yapacak

Etkinliğin öğleden sonraki bölümünde Turkcell ile yapılan iş birliği kapsamında gençlere bulut tabanlı oyun platformu üzerinden benzersiz bir oyun deneyimi sunulacak.
Turkcell’in sponsoru olduğu e-spor takımı FIRE FLUX ve Ege Üniversitesinin e-spor takımı DEER SLAYERS arasında yapılacak dostluk maçı sonrasında düzenlenecek panellerde gençler; oyun girişimciliği konusundaki imkân ve fırsatları dinleyebilecek ve kendi katılımları ile güne ilişkin değerlendirmelerini paylaşacak.

İkinci gün teması: İzmir ve Teknoloji

Festivalin ikinci günü olan 16 Kasım 2022 tarihinde İzmir ve Teknoloji teması altında gerçekleştirilecek olan panellerde, İzmir’in yenilik ve teknoloji ekosistemi konusunda İzmir üniversitelerinden katılımcıların ve İzmirli girişimcilerin konuşmacı olarak yer alacağı iki panel gerçekleştirilecek. 
Teknolojinin gençler tarafından sağlıklı kullanımı ve farkındalık gelişimi ile dijitalleşme konularında Said Ercan’ın ana konuşmacı olacağı sunumla tamamlanacak oturumların ardından, festivale oyun etkinlikleri ile devam edilecek.

“Game Jam” şampiyonuna 50 bin TL ödül verilecek

Festivalin ‘’İzmir’e Oyun Geliştir’’ teması ile gerçekleşen bölümünde, katılımcı takımların geliştirdikleri mobil oyunları sunacakları “Game Jam” sonucunda bir takım büyük ödül olan 50.000 TL ile ödüllendirilecek. 
Ödül Töreni ile sona erecek olan etkinliğin İzmirli gençlere iki gün boyunca teknoloji ve oyun dolu keyifli saatler sunması bekleniyor.
“İzmir’in Teknoloji Festivali TECH İZMİR” konusunda detaylı bilgiye sosyal medya hesaplarından ve https://techizmir.izka.org.tr/ adresindeki web sayfasından ulaşılabilecek ve kayıt yoluyla katılım sağlanabilecek. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0