İzmir Barosu'ndan AYM'ye çağrı: Yargı tehdit karşısında sessiz kalmamalı!

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi’ne yönelik açıklamalarına karşı İzmir Barosu Anayasa Mahkemesi’ne suç duyurusunda bulunma çağrısı yaptı.

İzmir Barosu'ndan AYM'ye çağrı: Yargı tehdit karşısında sessiz kalmamalı!

İzmir Barosu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin TBMM grup toplantısında doğrudan Anayasa Mahkemesi’ni hedef alan açıklamaları üzerine, Anayasa Mahkemesi’ni suç duyurusunda bulunmaya çağırdı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “AYM nerede bir hain varsa onlarla yan yanadır. Terörist Demirtaş'ın yanında duran bu mahkemedir. SOROS'çu Kavala'nın yanında duran bu mahkemedir. AYM kapanmasın da hak ve hukukun itibarı mı kaybolsun?" ifadelerinin ardından İzmir Barosu açıklama yaptı. Bahçeli’nin bu beyanlarının yargıyı rehin almayı ve baskı altında tutmayı amaçladığı ifade edilen İzmir Barosu’nun açıklamasında, “Açıklamalar aynı zamanda 5237 sayılı TCK’nin 301. maddesinde düzenlenen ‘….devletin kurum ve organlarını aşağılama’ suçunu oluşturmaktadır” denildi.

“ANAYASA MAHKEMESİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMALI”

Anayasa Mahkemesi’ne çağrı yapan İzmir Barosu, “Kendisine yönelik alenen işlenen bu suça ilişkin Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’nca suç duyurusunda bulunulmasını, her özgürlükçü kararda mahkemeleri töhmet altında bırakıp baskı altına almayı amaçlayan açıklamalar yapanlar karşısında yargının kendisini savunması olarak değerlendiriyor ve bu tutumu önemsiyoruz. Başkanlığınızca yapılacak suç duyurusu bunun yanında, son dönemde artarak devam eden yargının itibarına gölge düşürmeye yönelik eylemlere karşı bir duruş sergilenmesi açısından da önemlidir” dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0