İnce’den CHP’ye ‘Menemen’ salvosu: Rezil oldunuz

Muharrem İnce, partisinin Menemen İlçe Başkanlığı açılışında CHP’yi hedef aldı.

İnce’den CHP’ye ‘Menemen’ salvosu: Rezil oldunuz

Serdar Aksoy’un tutuklanması ve bazı meclis üyelerinin istifası üzerinden eleştiri partiyi eleştiri yağmuruna tutan İnce, meclis üyesi seçimini hatırlattı ve “Rezil oldun. Belediye meclis üyelerimi Menemenlilere seçtirmeyip Ankara’ya seçtirirsen böyle rezil olursun. Mesela Memleket Partisi'nin genel başkanı kurultay delegeleri değil üyeler seçecek. Neden? Çünkü parti tabanının dediğini yaparsan Menemen’deki gibi rezil olmazsın” dedi.

Memleket Partisi Menemen İlçe Başkanlığı açılışı Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin katılımıyla gerçekleşti.

Açılışa İnce’nin yanı sıra İl Başkanı Cüneyt Oğuz, MYK üyesi Asuman Ali Güven ve Tahir Şahin de katıldı.

Açılışta konuşan Muharrem İnce, partisinin Menemen İlçe Başkanlığı açılışında CHP’yi hedef aldı.

İnce, Serdar Aksoy’un tutuklanması ve bazı meclis üyelerinin istifası üzerinden eleştiri partiyi eleştiri yağmuruna tuttu.

“PARTİ TABANINI DEDİĞİNİ YAPARSAN MENEMEN’DEKİ GİBİ REZİL OLMAZSIN”

Memleket Partisi’nin mevcut partilerden çok daha farklı olduğunun altını çizen İnce, CHP’nin Menemen’de uyguladığı meclis üyesi seçimi üzerinden sert sözler söyledi ve “Biz yeni bir parti kurduk. Mesela bizim partimizde rezil olmak yok. Öyle CV göndererek cumhurbaşkanı adayı olamazsınız. Niteliklerime ve yeterliliğine bakılır. Bizim partimizde 'Tahir Şahin Muharrem İnce'yi destekledi. Onu aday yapmayalım olmaz. Ben kimi destekledikleriyle ilgilenmiyorum. Dürüst mü, başarılı mı, seçim kazanabilir mi? Ben buna bakarım. Sonra rezil okursun işte. Rezil oldun. Belediye meclis üyelerimi Menemenlilere seçtirmeyip Ankara’ya seçtirirsen böyle rezil olursun. Mesela Memleket Partisi'nin genel başkanı kurultay delegeleri değil üyeler seçecek. Neden? Çünkü parti tabanının dediğini yaparsan Menemen’deki gibi rezil olmazsın. Ben rezil olmak istemiyorum. Ben demokrat olmak, halkçı olmak istiyorum” dedi.

“İBAN DÜZENİNİ YIKACAĞIZ”

Mevcut iktidarın yönetim politikalarını da eleştiren İnce, kalkınma için yol haritasını açıkladı ve şunları söyledi; “Ben ilçe binası açacaktım siz miting hazırlamışsınız. Bundan 3 sene önce meydanlarda Erdoğan bir şey söylüyordu ben de bir şey söylüyordum. Erdoğan 'Ver yetkiyi gör etkiyi' diyordu. Ben de 'Erdoğan bir daha seçilirse dolar 8-10 lira olur' demiştim. Başardı sonunda. Doları 10 lira yaptı. O zaman dediğimi şimdi erkenden bir daha uyarıyorum. Bir, bu kafayla devam ederse dolar 15 lira olur. Bazı uyanıklar çıkıp 'Maaşını dolarla mı alıyorsun' diyor. Maaşı değil ama doğalgazı, ilacı, gübreyi dolarla alıyoruz. Memleketi göz göre göre batırıyorlar. Milletten KDV alıyorlar. Ney onun açılımı? Katma değer vergisi. Onun adı artık Katmerli devlet vergisi oldu. Artık peyniri gramla, yağı bardakla, ekmeği lokmayla, meyveyi taneyle alacağız. Yeni kurulmuş bir parti olarak mevcut muhalefet partilerinden farklı olarak millete reçete sunmamız lazım. Bizim amacımız kavga etmek değil memleketin önünü açmak. Savcıları uyarıyorum. Doları 4.60 tan alıp 10 liraya çıkaranı ifadeye çağırsınlar. Asgari ücret zaten açlık sınırının altında. Yazık bu insanlara. Yazık günah. Bunun yeniden düzenlenmesi lazım. Akıl ve bilimin ışığında olan bir eğitimimiz olmazsa bugünü değil geleceği kaybederiz. Bugünü kaybettik zaten. Ama geleceği kaybetmek istemiyorsak nitelikli bir eğitim sistemi kurmalıyız.  Bu seçimde bir ilk yapacağız. Hem iktidarı hem de muhalefeti toptan göndereceğiz. Bu düzen bir yalan, talan ve İBAN düzenidir. Bu İBAN düzenini yıkacağız.”

"YARGIYLA EKONOMİ ARASINDA BİR BAĞ VAR" 

İnce, açılışın ardından Menemen Ticaret Odası'nda oda üyeleri ve vatandaşlarla bir araya geldi. 

Odada yaptığı konuşmada yargı ve ekonomi ilişkisine değinen İnce, bağımsız yargının ekonominin gelişmesindeki ön koşul olduğunın altını çizdi ve "Dünyanın birçok ülkesinde yoksullar mutsuzdur zenginler mutludur. Ama yürkiyede zenginler de mutsuz. Çünkü malını mülkünü kaybetmekten korkuyoe. Türkiye'de anlaşılamayan bir şey vae. Yargıyla ekonomi arasında bir bağ var. Eğer bir memleketin yargısına güven yoksa o memleketin ekonomisi büyümez. Gelişemezsiniz. Yabancı yatırımcı ülkene gelip yatırım yapmaz. Yatırımsız kalırsınız. Geldiğimiz noktada üretmeyen bir Türkiye var. Bundan 7 sene önce Türkiye kendi kendine yeten bir ülke olarak anılırdı. Bugün fasulyesini, nohutunu, yağını dışarıdan alan bir ülke oldu" dedi. 

"İKİ İTTİFAKTA DA YER ALMAMAK İÇİN..." 

İttifak konusunda da değinen İnce, ittifakları reddettiği mesajını verdi ve "Biz memlekete yeni bir seçenek olmak için yola çıktık. Memleketi karış karış dolaşıyoruz. İl başkanlıklarımızı ve ilçe başkanlıklarımızı bahara kadar tamamlayacağız. 2 ittifaka da dahil olmamam için yüzde 51'i tek başımıza yakalamaya çalışacağız. Ayrıca seçim gelmeden ittifak konuşulmaz ki. Seçim gelsin o zaman bakarız. Böyle giderse Türkiye duvara toslayacak" ifadelerini kullandı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0