Genç kadına sokak ortasında yumruk atan Suriyeli serbest kaldı

İzmir Konak'ta Tuğba Serbest’e (26) hiçbir sebep yokken yumrukla saldıran Suriye uyruklu İbrahim Taleb'in, bir ay tutuklu kaldırtan sonra serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Zafer Partisi İzmir İl Başkanı ve Tuğba Serbest’in avukatı Ege Tunca, karara sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Genç kadına sokak ortasında yumruk atan Suriyeli serbest kaldı

Olay, 29 Kasım 2021 tarihinde, Alsancak’taki Ali Çetinkaya Bulvarı'nda meydana geldi. Bir mağazada çalışan Tuğba Serbest, işe gittiği sırada Suriye uyruklu İbrahim Taleb'in saldırısına uğradı. Yumruk atan saldırgan hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam ederken genç kadın ise aldığı darbe sonucu bayılarak yere düştü. Çevredekiler, durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İbrahim Taleb'i takip eden bir vatandaş ise polis ekiplerine yerini bildirip yakalanmasını sağladı. Gözaltına alınan saldırgan polis merkezine götürülürken yaralı Serbest ise kaldırıldığı Alsancak Nevvar-Salih İşgören Devlet Hastanesi'nde tedavi edildi. Serbest, Suriyeli kaçak sığınmacıdan şikayetçi oldu. Uyuşturucu madde etkisinde olduğu iddia edilen Taleb, tutuklandı.

AVUKAT KARARA TEPKİ GÖSTERDİ

Ancak Suriyeli saldırganın, yaklaşık bir aylık tutukluluğun ardından 28 Aralık 2021 tarihinde, adli kontrol şartı konularak serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Mağdur Tuğba Serbest’in avukatı olan Zafer Partisi İzmir İl Başkanı Ege Tunca, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla tahliye kararına tepki gösterdi. İbrahim Taleb’in ‘basit yaralama’ suçundan yargılandığını ve cezasının da 4 ay ile 1 yıl hapis olduğunu belirten avukat Tunca, paylaşımında şunları kaydetti:

“Zafer Partisi olarak avukatlığını üstlenmiş olduğumuz Tuğba Serbest’e saldıran şahsın Sulh Ceza Hakimliği kararı sonrası adli kontrol şartıyla serbest bırakılıp şu an aramızda gezdiğini; ülkemize kaçak yollarla girmiş olan saldırgan İbrahim Taleb’in açık adresinin savcılık iddianamesinde ‘Suriye ili’ olarak belirtildiğini, adli kontrol şartlarına uymadığı, kaçtığı takdirde kendisine ulaşılamayacağını; savcılık tarafından, müvekkilimize yapılan bu kalleş saldırı sebebiyle İbrahim Taleb’in cezalandırılması istenen suçun ‘basit yaralama’ olduğunu, bu suçun cezasının 4 ay ile 1 yıl arası hapis olduğunu belirtmek isteriz.

Bu hukuka aykırı fiil bir Türk tarafından bir Suriyeliye karşı yapılmış olsaydı, aynı sevk maddesinden iddianame düzenlenip düzenlenmeyeceğini de merak ediyoruz."

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0