Gaziemir'de 'komisyon seçimleri' krizi: AK Parti üye vermedi

Gaziemir Belediyesi'nin Nisan ayı olağan meclisinde ihtisas komisyonları seçimi krize yol açtı.

Gaziemir'de 'komisyon seçimleri' krizi: AK Parti üye vermedi

Cumhur İttifakı üyelerinin komisyonların 3 üyeden oluşması gerektiği önerisi reddedilirken, komisyonların 5 üyeden oluşmasına karar verildi. Ancak AK Parti grubunun 5 kişilik üyeden 2'sinin AK Partili olması talebi de Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda tarafından veto yiyince AK Parti hiçbir komisyona üye vermedi.

 Gaziemir Belediyesi Nisan ayı olağan Meclisinin ilk oturumunu Başkan Halil Arda idaresinde, Gaziemir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirdi. Meclis gündeminde ise encümen ve ihtisas komisyonları üye seçimleri yer aldı.

ÇAĞLARSU’DAN BAŞKAN ARDA’YA ELEŞTİRİLER

Meclis üyeleri tarafından verilecek önergeler kısmında söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, Mart ayı son meclis oturumunda Nisan ayı meclisinin ne zaman yapılacağı konusunda meclis üyelerine soru sorulmadığı yönünde Başkan Halil Arda’yı eleştirerek, "Sayın Başkan meclisin 1 Nisan kararını kendi karar verdi ve gitti. Biz meclis üyelerinin hakkını gasp etti. Kendisi burada meclis olmasını da istemiyor aslında ama yasal zorunluluktan yapıyor. Yoksa AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi tek başına yönetmek istiyor" dedi. Çağlarsu ayrıca konuyla ilgili de yazılı soru önergesi verdi. 

Başkan Arda’ya yönelik eleştirilerine gündem dışı konuşmalarda söz alarak devam eden Çağlarsu, "10 Mart 2022 tarihinde parti üyeliğimden ihraç edilmem ile başlayan süreç, 28 Mart tarihinde benim CHP Gaziemir İlçe üyeliğinden istifam ile son buldu. 10 Mart tarihinde Halil Arda'nın şikayeti ile partiden ihraç edilmem sürecim jet hızıyla devam etti ve sonlandı. Halil Arda'nın beni neden şikayet ettiğini, meclis üyesi arkadaşlarım, parti örgütüm, Gaziemirliler ve canım Seydiköylüler çok yakından biliyor. 2 Nisan 2022 tarihinde dolacak olan geçici ihraç kararı ile birlikte, CHP Meclis grubuna katılmam engellenmiştir. Geçtiğimiz yıl kendine yakın hiçbir meclis üyesini CHP Meclis grubunda komisyon üyesi seçtiremeyen Arda, geçtiğimiz yılın rövanşını almak için varını yoğunu ortaya koydu. CHP Genel Merkezi ve İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile ne konuştu, ne konuşmadı, ne vaatlerde bulundu bunu bilmiyorum. Önümüzdeki süreçte bunlar gün yüzüne tek tek çıkacak ve kamuoyuna bunları tek tek açıklayacağım. Ayrıca CHP Gaziemir İlçe Yönetiminin burada yok sayılması, Halil Arda'nın ilçe örgütüne bakış açısını göstermektedir. İşte bugün meclis gündemine gelen rant kokan Akçay Caddesi üzerindeki yeni imar düzenlemesi bunlardan ilki. Eğer ben istifa sürecine sokulmasaydim, bu rant kokan gündem maddesi bugün burada olmayacaktı” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ARDA: CHP'YE YAKIŞMIYORDUNUZ

Başkan Arda ise Çağlarsu’ya şu yanıtı verdi:

"Konuşmanızda bin defa Halil Arda diyip reklamımızı yaptınız teşekkür ederiz. Parti için konular buranın gündemi değil. Ancak eğer kendinize güveniyorsanız neden istifa ediyorsunuz? Kendinize güveniyorsanız Disiplin Kurulu karşısına çıkarsınız savunmanızı yaparsınız. Ancak kaçmak ruhunuzda var. Sizin CHP İl Başkanı’na söz söyleme hakkınız yok. Siz artık bağımsızsınız, hala çekimser oy veriyorsunuz. Gönül rahatlığı ile AKP ile hayır oyu kullanabilirisiniz. Ben rant kokusunun nerden geldiğini iyi biliyorum. Hukuku aykırı bir iş yapmıyoruz. Varsa bir bildiğiniz savcılığa gidersiniz. CHP'den seçildiniz, istifa ediyorsanız bu koltuğu da boşaltın. Bu koltuk hak ettiğiniz bir yer değil. Çivi çakmadı dediniz. Dolaşmazsanız nerden bileceksiniz? Gaziemir Belediye çalışanlarına dil uzatamazsınız. Açık açık şeffaf bir toplantı yapıyoruz. Sendika açık bilgilendirmemiş olabilir, işçilerin kafa karışıklığı var. Biz işçilere teklif ettiğimiz kendimiz anlatıyoruz. Ben ikna edebilirsem greve gitmeyebilirler, edemezsek 14 Nisan'da greve giderler. Bunları konuşacağınıza ülkeyi bu hale getirenlere laf etseydiniz. CHP'ye yakışmıyordunuz, gereğini il başkanlığı yaptı. Cesur olacaktınız bekleyecektiniz disiplin kurulu kararını. Burada hukuka aykırı bir işlem yapılmıyor. Daday Belediye Başkanı makamında kurşunlanıyor 'Darısı basımıza' diyorsunuz. Ben aslanlar gibi görevimi yapıyorum" 

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ DEĞİŞTİ

Nisan ayı meclis oturumunda Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grup Başkanvekilliği'nde değişiklik yaşandı. Mevcut Grup Başkanvekilliği görevini Ünal Işık'ın gerçekleştirdiği CHP grubunda, yeni Grup Başkanvekili İzel Zenginobuz Derinsu oldu. Cumhuriyet Halk Partisi'nin yanı sıra AK Parti ve MHP'de ise grup başkanlıklarında bir değişim yaşanmadı.

ENCÜMEN ÜYELERİ BELİRLENDİ

Mecliste ayrıca Encümen Üyelerinin seçimi de gerçekleştirildi. 1 yıllığına belirlenecek olan Encümen Üyeleri için Cumhuriyet Halk Partisi, Necati Kırmaz, Nimet Şekercioğlu ve Sercan Doğan'ı aday gösterdi. Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu da aday olurken, AK Parti grubu ise aday çıkarmadı. Oylamada Necati Kırmaz 18, Nimet Şekercioğlu ve Sercan Doğan 19, Levent Çağlarsu 12 oy aldı.

CUMHUR İTTİFAKI KOMİSYONLARA ÜYE VERMEDİ

İhtisas komisyonları seçimi öncesi, üyeliklerin 5 kişiden ve 1 yıl süre ile seçilmesine oy çokluğu ile karar verildi. AK Partili ve MHP'li üyeler komisyonlarda görev alacak üye sayısının 3 olması önerisinde bulundu. Cumhur İttifakı'nı önerisi ise kabul edilmedi. AK Partili Uğur İnan Atmaca 5 kişi olması durumunda komisyonlara 2 AK Partili meclis üyesinin olması gerektiğini vurgularken, taleplerinin kabul edilmemesi nedeniyle komisyonlara üye vermedi. Gerçekleştirilen komisyon seçimleri CHP'nin 'kabul' AK Parti'nin 'ret' ve Bağımsız Meclis Üyesi Çağlarsu'nun 'çekimser' oyu ile oy çokluğuyla kabul edildi.

Komisyonlarda görev alacak isimler ise şu şekilde:

Plan ve Bütçe Komisyonu: İbrahim Özkara, Ali Kavasu, Sercan Doğan, Lütfü Özcan, 

Bayındırlık ve İmar Komisyonu: Necati Kırmaz, Ali Ekber Sarıgül, Nilgün Karadeniz, İzel Zenginobuz Derinsu

Hukuk Komisyonu: İzel Zenginubuz Derinsu, Lütfü Özcan, Meral Yiğit, Nimet Şekercioğlu

Sağlık Komisyonu: İbrahim Özkara, Nilgün Karadeniz, Ali Kavasu, Sercan Doğan

Çevre Komisyonu: İzel Zenginobuz Derinsu, Ali Ekber Sarıgül, Meral Yiğit, Lütfü Özcan

Kültür Komisyonu: İbrahim Özkara, Ali Ekber Sarıgül, Nimet Şekercioğlu, Meral Yiğit

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu: İzel Zenginbouz Derinsu, Nimet Şekercioğlu, Meral Yiğit, Nilgün Karadeniz

Esnaf ve Pazaryerleri Komisyonu: Necati Kırmaz, Ali Ekber Sarıgül, Sercan Doğan, Ali Kavasu

Kurs Eğitim ve Engelliler Komisyonu: Lütfü Özcan, Ali Kavasu, İbrahim Özkara, Nilgün Karadeniz

Spor Komisyonu: İzel Zenginobuz Derinsu, Lütfü Özcan, Sercan Doğan, Ali Kavasu

Kent Konseyi Komisyonu: Meral Yiğit, Nimet Şekercioğlu, Nilgün Karadeniz, Ali Ekber Sarıgül

Kentsel Dönüşüm Komisyonu: Necati Kırmaz, Ali Ekber Sarıgül,Ali Kavasu, Nilgün Karadeniz

Deprem ve Afetler Komisyonu: Necati Kırmaz, Ali Ekber Sarıgül, Ali Kavasu, Nilgün Karadeniz

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0