Efes Selçuk Deve Güreşleri Festivali coşkuyla geçti

Efes Selçuk Deve Güreşleri Festivali on binleri Pamucak’ta buluşturdu

Efes Selçuk Deve Güreşleri Festivali coşkuyla geçti

41. Uluslararası Efes Selçuk Deve Güreşleri Festivali Pamucak Arena’da yapılan güreşlerle sona erdi. Efes Selçuk’un yanı sıra çevre il ve ilçelerden de gelen vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği festivalin ikinci gününde Pamucak Arena’yı dolduran her yaştan on binlerce deve tutkunu, hem piknik yaptılar hem de festivalin tadını çıkardılar.
Seyirci sayısıyla geçtiğimiz yıllarda Guinness Rekorlar Kitabı’na giren, dünyanın önde gelen festivalleri arasında yer alan, yabancı basının da yoğun ilgiyle takip ettiği, Türkiye’nin tek uluslararası deve güreşi festivali olma özelliği taşıyan Efes Selçuk Deve Güreşleri Festivali Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı organizasyonuyla Efes Selçuk Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlendi.

EN KEYİFLİ, EN KALABALIK, EN DOSTÇA…
Festival alanına beraberindeki CHP Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları ve kurum amirleri ile birlikte büyük bir coşkuyla giren Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, alkışlar eşliğinde festivale katılanları selamladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından tüm katılımcılar 41. Uluslararası Efes Selçuk Festivali’nin huzur ve sükûnet içerisinde geçmesi için Cazgır Halil Coşkun eşliğinde dua ettiler. Güreşler öncesinde bir açılış konuşması yapan Başkan Ceritoğlu Sengel; “Bu yıl 41. sini düzenlediğimiz Uluslararası Efes Selçuk Deve Güreşleri Festivali’ne hepiniz hoş geldiniz. Keyifle, sağlıkla geçecek bir gün diliyorum. Cumhuriyetimizin 100. Yılına gireceğimiz bu sene Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yakışır, tek ve ebedi liderimize yakışır şekilde çiçeklendiğimiz yarınlar olsun. Efes Selçuk Deve Güreşleri bölgenin en keyifli, en kalabalık, en dostça yapılan deve güreşleridir. O yüzden iş birliğimiz ile birlikte Efes Selçuk Kültür ve Turizm Vakfı’na ve buraya gelen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
İlçe Kaymakamı Ekrem İnci yaptığı konuşmada; “Selçuk’ta yapılan deve güreşlerinde emeği geçen herkese ve vakıf üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

ALTIN ARTEMİS HEYECANI
41. Efes Selçuk Deve Güreşleri Festivali’nde Altın Artemis heyecanı da yaşandı. Güreş severlerin yakından tanıdığı pehlivan develer Altın Artemis için güreşti. Altın Artemis ödülleri deve sahiplerine protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
On binleri Pamucak Güreş Arenası’nda buluşturan festivalde pehlivan develerin bir güreşi de geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden belediye personeli güreş sever Mehmet Özler anısına gerçekleşti.  

Efes Selçuk Kültür ve Turizm Vakfının organizasyonu ile gerçekleşen 41. Uluslararası Efes Selçuk Devecilik Festivali katılımcıların davul zurna eşliğinde eğlencesiyle akşam saatlerine kadar devam etti.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0