Doktorlarımızı hiçbir yere göndermeyeceğiz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, hakları için 14 Mart Tıp Bayramı’ndan başlamak üzere 2 gün iş bırakma eylemi yapma kararı alan hekimlerin tıp bayramını kutladı ve onlara destek çıktı.

Doktorlarımızı hiçbir yere göndermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hekimlere yönelik “Varsınlar gitsinler” ifadelerine de üstü kapalı gönderme yapan Soyer, “Doktorlarımızı hiçbir yere göndermeyeceğiz. Daha adil ve güvenilir çalışma şartlarına sahip olmaları için birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

Her yıl sağlık çalışanlarının coşkuyla kutladığı 14 Mart Tıp bayramı, son yıllarda pandemiyle birlikte sağlık çalışanlarının iş yükünün artması ve özlük haklarına ilişkin kayıplar nedeniyle hak arayışı gününe döndü.

Uğradıkları hak kayıpların ve alınan kararlarla birlikte günden güne kötüleşen çalışma koşullarıyla sık sık gündeme gelen sağlık çalışanları son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözleriyle bir kez daha gündeme gelmişlerdi.

Erdoğan, istifa ederek özel hastanelerde çalışmaya başlayan ya da yurt dışına giden hekimler için ‘Varsınlar gitsinler’ ifadelerini kullanmış ve bu gerek kamuoyunda gerekse hekimlerce tepkiyle karşılanmıştı.

Sağlık çalışanları tepki olarak bugünden başlamak üzere 2 gün boyunca iş bırakma eylemine gideceklerini duyururken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı tunç soyer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla hem doktorların günü kutladı hem de onlara destek verdi.

Erdoğan’ın sözlerine karşılık “Doktorlarımızı hiçbir yere göndermeyeceğiz” diyen Başkan Soyer, paylaşımında şu ifadeleri kullandı; “Bugün 14 Mart Tıp Bayramı. Doktorlarımızı hiçbir yere göndermeyeceğiz. Daha adil ve güvenilir çalışma şartlarına sahip olmaları için birlikte mücadele edeceğiz. Gece gündüz her koşulda bizler için özveriyle çalışan tüm sağlık emekçilerimizin 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0