Çiğli eski başkanı Metin Solak’ı uğurladı

2009-2014 yılları arasında Çiğli Belediye Başkanlığı görevini üstlenen ve önceki gün hayatını kaybeden Metin Solak, Çiğli’de düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğa uğurlandı. Solak için önce Çiğli Belediyesi eski hizmet binası önünde bir tören düzenlendi. Ardından Evka 2 Cemevine götürülen Solak'ın cenazesi, Harmandalı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Çiğli eski başkanı Metin Solak’ı uğurladı

 Önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu 58 yaşında hayatını kaybeden Çiğli Belediyesi eski Başkanı Metin Solak bugün son yolculuğuna uğurlanıyor.

Solak için ilk olarak Çiğli Belediyesi eski hizmet binası önünde bir tören düzenlendi. 

Cenaze törenine Metin Solak’ın eşi Ayfer Solak ve çocukları Barış, Deniz ve Zeynep Asya’nın yanı sıra Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, CHP İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Atila Sertel ve Bedri Serter, CHP Çiğli İlçe Başkanı Hasan Mert Özcan, CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney, CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Cemil Balyeli, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Sedat Karatekin, CHP İzmir İl Başkan Yardımcıları, önceki dönem belediye başkanları ile CHP’li ilçe başkanları, meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, muhtarlar, belediye bürokrat ve personeli ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Duygu dolu anların yaşandığı törende Solak'ın eşi Ayfer Solak gözyaşlarını tutamadı.

BARIŞ SOLAK: ÇOK ÜZGÜNÜM

Metin Solak’ın oğlu Barış Solak çok üzgün olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Böyle bir konuşmayı hiç yapamayacak gibi yaşadım ama bugün bunun böyle olmadığını anladım. Allah herkesten razı olsun, çok üzgünüm” 

GÜMRÜKÇÜ: ONUN ÇİĞLİ'YE KATKILARINI BÜYÜTECEĞİZ

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ise “Metin Solak inatçıydı, sabırlıydı, azimliyd. Siyaseti de belediyeyi de sıkı sıkı kavrayarak yapardı. Hem meclis üyesi, hem başkan yardımcısı hem de belediye başkanı olarak Çiğli’ye büyük hizmetleri oldu. Biz Utku Gümrükçü’yle Metin Solak hiçbir zaman kavga etmedik ve karşılıklı biribirmizin emeğine hep saygı gösterdik. Başta Akvaryum Kafe olmak üzere birçok tesiste imzası var. Metin Solak’ın başta arama kurtarma olmak üzere birçok faaliyette imzası var. Biz bütün işçi, memur arkadaşlarımız ve CHP ailesi birlikte elele, omuz omuza mücadele ederek onun Çiğli’ye katkılarını büyütme gayretinde olacağız. Metin Solak’ın ailesi bizm ailemiz, dostları bizim dostlarımızdır. Başımız sağolsun, mekanı cennet olsun. Ailesine, eşine, çocuklarına Allah sabır versin. Ama biz buradayız ve bundan sonra yanınızda olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ÖZCAN: ÇİĞLİ ONA MİNNETTAR

CHP Çiğli İlçe Başkanı Hasan Mert Özcan da Solak’ın vefatından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Sözün bittiği yerdeyiz. Metin Başkan’ımız hem CHP’ye, hem de Çiğli’ye çok büyük hizmetleri olmuş bir büyüğümüzdü. Çok erken aramızdan ayrıldı, ama onun hizmetleri ve anılarını biz CHP olarak bundan sonra yaşatmaya devam edeceğiz. Çiğli ona minnettar. Bir dönem belediye başkanlığı yaptı ama iyi hizmetler bıraktı. Arkasında hep iyi izlenimler bıraktı. Mekanı cennet olsun. Tüm Çiğli’nin ve CHP’nin başı sağolsun" diye konuştu.

SINDIR: ÖMRÜ BOYUNCA HEP GÜZEL ŞEYLER YAPTI

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ise; Metin Solak’ın hayatında çok güzel işlere imza attığını belirtti ve “Her rahmetlinin mezar taşında iki tarih vardır. Birisi doğduğu diğeri de göçtüğü tarih. Arada da küçücük, kısacık bir çizgi vardır. İnsan yaşamı gerçekten o kadar kısa ki o kısacık çizgi gibi yaşıyoruz. Ne zaman ne olacağını bilmiyoruz. Ama o kısacık çizgiye bir ömür sığdırıyoruz. İyi şeyler, güzel şeyler, insana ve yaşama dair… Ailemiz ve dostlarımız için güzel şeyler yapmaya gayret ediyoruz. İşte Metin Solak, o en güzel şeyleri yaptı. O kısacık ömründe ömrü boyunca hep güzel şeyler yaptı. Benim Bornova’da başkanlık yaptığım süreçte onu daha yakından tanıma imkanım oldu. Eşi hanımefendi bizim belediyemizde görevliydi. Sıkça görüşürdük. Gönül dostuydu, yürekli, cesur, kararlı bir insandı. Güzel yürekli, can bir dosttu” dedi. 

Konuşmaların ve taziye kabulünün ardından tören alanından dua ve karanfillerle uğurlanan Solak'ın cenazesi önce Evka 2 Cemevine götürüldü, ardından da Harmandalı Mezarlığı'na defnedildi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0