Çiğli'de TİS görüşmelerinde mutlu son: Anlaşma sağlandı

Çiğli Belediyesi şirketi Çibel A.Ş. ile DİSK'e bağlı Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube arasında uzun süredir devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde mutlu sona ulaşıldı.

Çiğli'de TİS görüşmelerinde mutlu son: Anlaşma sağlandı

Tarafların anlaştığı 3 yıllık sözleşmeye göre ilk yıl için yüzde 36, ikinci yıl için ilk 6 ayında yüzde 20 ikinci 6 ayında yüzde 17 ve üçüncü yıl için de TEFE-TÜFE ortalamasının 2 puan üzerinde bir zam uygulanacağı öğrenildi.

Çiğli Belediyesi şirketi Çibel A.Ş. ile belediyede örgütlü DİSK Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube arasında süren ve 836 işçiyi kapsayan toplu sözleşme sürecinde uzlaşma sağlandı.

Çibel A.Ş’yi temsilen SODEMSEN ile süren pazarlıklar nihayet bugün sonuca ulaştı. Sendika temsilcileri, sözleşmenin 2 yıl olması ve 2. yılın ÜFE+TÜFE oranına bağlanmasını talep ederken, belediye yönetimi bu talebi olumsuz karşılamış ve görüşmeler tıkanmıştı. Taraflar masadan kalkarken işçiler 7 Nisan’da greve çıkmıştı.

Önceki gün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de Çiğli’ye giderek günlerdir eylem yapan işçilere sorunun çözümü için mesajı vermişti. Soyer “Bulunduğumuz noktada sizden yana bir inisiyatif kullandık” demişti.

UZLAŞMA SAĞLANDI

Bugün SODEMSEN yetkilileri ve sendika temsilcileri, son bir görüşme daha yaptı. CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Sedrettin Coşkuner’in de katıldığı görüşmede masadan uzlaşı çıktı. 

Taraflar 3 yıllık bir anlaşmaya varırken, toplu sözleşmenin ilk yılı için yüzde 36, ikinci yılın ilk 6 ayı yüzde 20, ikinci 6 ayı içinse yüzde 17 ve üçüncü yılı için de TEFE-TÜFE ortalamasının 2 puan üzerinde bir zam uygulanacağı öğrenildi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0