CHP’li Yücel’den AK Partili Sürekli’nin Aktepe-Emrez çıkışına ‘davetli’ yanıt

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin Aktepe-Emrez 1. Etap kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin “oylama ve algı yaratma” eleştirilerine yanıt verdi.

CHP’li Yücel’den AK Partili Sürekli’nin Aktepe-Emrez çıkışına ‘davetli’ yanıt

Kentsel dönüşümün “bina dikmekten” ibaret olmadığını belirten Yücel, Sürekli’ye davette bulundu ve “Kentsel dönüşümü kaba inşaata indirgemeye çalışan ve daha yeni temel atma töreni yapılan Gaziemir'de bina görme hayali kuran anlayışa, Örnekköy'ü ziyaret etmelerini ve orada yükselen yeni binalarımızı ziyaret etmeyi öneriyoruz” dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı dün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaklaşık 45 gün önce temel atma törenine katıldığı ve İzmir’de kentsel dönüşüm noktasında en çok tartışılan alanlardan olan Aktepe-Emrez 1. Etap proje alanında basın açıklaması düzenlemişti.

Açıklamada konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, temel atma töreninin gerçekleştirildiği alanda temelin atılmadığını ve saha çalışmalarının dahi bitirilmediğini söylemişti. Sürekli ayrıca, alandaki çalışmalara ilişkin algı yaratılmaya çalışıldığını ifade ederken bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmalarının seçime yönelik “oyalama” taktiği olduğunu söyledi. Bölgede hukuksuz bir işlem yapıldığına da dikkat çeken Sürekli, yargıyı işaret ederek, “Yargılandığınızda ağlamayın” demişti.

YÜCEL’DEN SÜREKLİ^YE ‘HALK KONUT’ VE ‘ÖRNEKKÖY’ YANITI

Öte yandan; Sürekli’nin Gaziemir çıkışına CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den yanıt geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Halk Konut Projesi ve diğer kentsel dönüşüm çalışmalarından örnek veren Yücel, kentsel dönüşümün beton bina dikmek olmadığını belirtti.

Yücel açıklamasında AK Partili mevkidaşı Sürekli’yi Örnekköy kentsel dönüşüm alanına davet etti ve şunları söyledi; “Dün AKP'nin yine içi boş, algı yaratarak gündem değiştirme çabalarından birine daha şahit olduk. Bayraklı Şehir hastanesinin temelini 2014’te atan ve “30 ayda bitecek” sözü verip, 96 aydır açılış yapmayı beceremeyen, o arada milletin vergisini, kamunun milyonlarca lirasını birilerine peşkeş çeken zihniyetin yüzsüzlüğü, İzmirlileri artık şaşırtmıyor. İzBB kentsel dönüşümde hiç olmadığı kadar hızlı çalışmaktadır. 4 bölgede 3 bin konutun inşaatını eş zamanlı olarak devam ettiren İZBETON , İzmir'in yollarını yenileyen, kent mobilyası üreten, inşaat yapan şehrin en güçlü kurumlarından biri haline gelmiştir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı törenin ardından, Aktepe/Emrez 1. Etap'taki temel atma ve hafriyat çalışmaları hız kesmeden, aralıksız devam etmektedir. Burada hiçbir çalışma yapılmamış gibi bir algı yaratmaya çalışmak, hak sahiplerine yanlış bilgi vermek, halkı aldatmak ve yalan söylemektir. Yalan siyaseti AKP’de artık kurumsallaşmıştır. Kentsel dönüşümü kaba inşaata indirgemeye çalışan ve daha yeni temel atma töreni yapılan Gaziemir'de bina görme hayali kuran anlayışa, Örnekköy'ü ziyaret etmelerini ve orada yükselen yeni binalarımızı ziyaret etmeyi öneriyoruz. Halk Konut projesiyle bir ilke imza atıp, halkı uzun ve zor sözleşme süreçlerinden ve yüksek banka faizlerinden kurtaran Tunç Soyer ve ekibini karalamaya çalışmak yerine örnek alırsanız, işte o zaman yerli ve milli olursunuz. Ama sizin tek derdiniz, İzmir’in rantını yandaşlarınıza kullandıramamaktır. Sizi dert, halkımızı konut sahibi yapmaya devam edeceğiz. Bizi izlemeye devam edin.”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0