CHP’li Yücel milletvekilliği turunda mı?

Türkiye 2023 Genel Seçimleri’ne odaklanmışken İzmir siyasetinde CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in milletvekilliği adayı olup olmayacağı henüz bilinmezliğini koruyor.

CHP’li Yücel milletvekilliği turunda mı?

Parti kulislerinde Yücel'in istifasına kesin gözüyle bakılırken son dönemde Yücel’in bireysel saha çalışmalarına ağırlık vererek vatandaşlarla birebir diyaloglarını artırması ise kamuoyunda “milletvekilliği turu” olarak yorumlandı.

Tüm Türkiye’nin gözünü diktiği 2023 yılı Genel Seçimleri hızla yaklaşırken iktidar iddiasını artıran ana muhalefet partisi CHP’nin çalışmaları ise aralıksız devam ediyor.

Seçim öncesine “parti içi çekimelerin yaşanmaması” gerekçesiyle CHP'de il ve ilçe kongreleri önümüzdeki yıl yapılacak genel seçim sonrasına ertelenmişti.

Gayri resmi olarak seçim mahalline girilmişken geçtiğimiz aylarda CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in milletvekili adayı olacağı iddiası gündeme gelmişti. 

İddialara ilişkin geçtiğimiz aylarda konuşan İl Başkanı Yücel, iddiaları tamamen reddetmemiş ve “Ben bir görev aldıysam o görevi hakkıyla, layıkıyla yerine getirmek benim önceliğim. Ben bu görevi milletvekili, belediye başkanı ya da başka bir şey olmak için yapmıyorum. CHP İzmir İl Başkanlığı benim belki de çocuklarıma bırakacağım en büyük ve en onurlu miras benim için. O yüzden ‘istifa edeyim, milletvekili adayı olayım’ gibi işlere kafa yormuyorum. Önümüzdeki günler ne getirir ne götürür bilmem, benim önceliğim ve çalışma arkadaşlarımızın önceliği partimizin başarısını artırmak” demişti.

ALANDA ETKİNLİĞİNİ ARTIRMAYA BAŞLADI

Öte yandan; Genel Merkez’in talimatıyla saha çalışmalarının dozunu artıran CHP İzmir’de İl Başkanı Yücel’in örgütle yapılan saha çalışmaları dışında da sahaya çıkarak vatandaşlarla birebir iletişime geçmeye başlaması dikkat çekti.

Son aylarda özellikle ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullara ve krizin içinde yaşayan vatandaşların mağduriyetine dikkat çekmek için alana inen Yücel'in bireysel bazlı saha çalışmalarını artırması dikkat çekti. 

200 LİRAYLA PAZARA ÇIKTI

Yücel’in alanda yaptığı çalışmalar arasında en çok dikkat çekenlerinden biri ise artan gıda fiyatlarına dikkat çekmek adına 200 lira ile pazara çıkması olmuştu.

Yücel ayrıca; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elektrik zamlarına tepki olarak elektrik faturasını ödememesi nedeniyle elektriğinin kesilmesinin ardından, aynı mağduriyeti yaşayan emekli vatandaş Fevzi Kahraman’ı akşam saatlerinde evinde ziyaret etmiş ve yaşanan sorunu düşük gelirli vatandaş çerçevesinden de göstermişti.

Yücel'in son zamanlarda vakıf ve dernek ziyaretlerini de artırması da adaylık iddialarında dikkat çeken bir diğer unsur oldu.

ADAYLIK TURU MU?

Öte yandan; Yücel’in sahada daha aktif rol alması ve örgüt buluşmalarının yanında vatandaşlarla birebir iletişime geçeceği bireysel çalışmalarını artırması ise kamuoyunda “milletvekilliği turu” olarak yorumlandı.

YERİNE KİM GEÇECEK?

Yücel’in istifa etmesinin durumunda yerine kimin geçeceği merak edilirken parti kulislerinde Yücel’in il başkanlığı koltuğu için Bornova Belediyesi eski Başkanı Olgun Atila’yı uygun gördüğü ve bunu kendisine de ilettiği ifade edildi.

Ayrıca Atila’nın son aylarda siyasi arenada daha fazla görünmeye başlaması da iddiaları güçlendirdi.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2022, 15:04

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0