CHP’li vekillerden Erdoğan’ın ‘Erken seçim yok’ sözlerine tepki: Erken seçim vatandaşın talebi

CHP İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan, Atila Sertel ve Sevda Erdan Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Erken seçim olmayacak” sözlerine tepki gösterdi.

CHP’li vekillerden Erdoğan’ın ‘Erken seçim yok’ sözlerine tepki: Erken seçim vatandaşın talebi

Mevcut iktidarın ülkeyi krize ve vatandaşları ekonomik darboğaza sürüklediğini ifade eden CHP’li vekiller, erken seçimin muhalefetin çağrısı değil halkın talebi olduğunu söylediler.

Türkiye, geçtiğimiz hafta Merkez Bankası’nın aldığı faiz indiriminin ardından art arda rekor tazeleyen dolar ve Euro kurlarındaki artışı konuşurken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda muhalefet tarafından sıkça dile getirilen “erken seçime” değindi.

Muhalefet uzun süredir birçok yerde erken seçim çağrısı yaparken Erdoğan konuya ilişkin, “Biz bundan 10 yıl önce 2023 hedeflerimizi ilan ettiğimizde seçim yılı 2024'tü. Hala erken seçim erken seçim, olmayacak erken seçim. Haziran 2023. Öyle 15-20 ayda seçim yapmak ilkel kabilelerin işidir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın “Erken seçim olmayacak” sözlerini değerlendiren CHP İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan, Atila Sertel ve Sevda Erdan Kılıç, ülkenin mevcut iktidarla yönetilemediğini, halkın her geçen gün daha da yoksullaştığını ve erken seçimin muhalefetin çağrısı değil halkın talebi olduğunu söylediler.

“SİFTAHSIZ KAPATAN ESNAF ERDOĞAN’LA AYNI DÜŞÜNMÜYOR”

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halkın gerçeklerinden uzak olduğunu ifade ederken erken seçimin halkın istediği olduğunun altını çizdi ve “O cumhurbaşkanının kendi görüşüdür. Sokak öyle demiyor. Sokak derhal seçim istiyor, erken seçim istiyor. Doların 12,5 lira olduğu bir günü yaşıyoruz. Dolar 1 liradan 2 liraya belki 5 yılda gelmiş ama 11 liran 12 lira 1 günde, 10 liraya 1 haftada geliyor. Erdoğan’ın gündeminde seçim olmayabilir. O, sarayında rahat rahat yaşamaya devam etmek isteyebilir, sürecini uzatmak isteyebilir. Ama Anadolu’daki çiftçi, sokaktaki işsiz genç, kepenk açıp siftahsız kapatan esnaf Erdoğan’la aynı düşünmüyor. Biz Anadolu’nun her yerindeyiz. Ciddi bir ekonomik kriz var. İnsanlar tarlasına gübre atmadan yeni sezon için sürüm, ekim yapıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanının biraz da sokağa çıkıp saraydaki şürekasından kurtulup halkı dinlemesi gerekiyor. Halk da hemen seçim diyor, erken seçim diyor. Bu ülkenin koşullarında yenilenmesi lazım. Artık birçok kamuoyu anketinde AKP’li seçmenler bile erken seçim istiyor. Bu bir zorunluluk. Ülkenin yeni bir başlangıca, kucaklaşmaya ve yeni bir iktidara ihtiyacı var. 19-20 yıl sorunların kaynağı olmuş iktidarın sorunları çözemeyeceğini bilen bir halk var. O halk da kurtulmak istiyor. Çünkü her gün yoksullaşan ve ezilen halktan bahsediyoruz” dedi.

“TÜRKİYE’YE VERDİKLERİ ZARAR YETER” 

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, mevcut koşullarda erken seçimin kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti ve “Türkiye’yi perişan ettiler, mahvettiler, yoksullaştırdılar, borcunu dolar ve euro artışıyla katladılar. Türkiye’de artık halkı perişan eden bu iktidarın bir an önce erken seçime gitmesi gerekiyor. Çünkü Türkiye’ye verdikleri zarar yeter. Bütün insanlarımız erken seçim istiyor. Fakat bunlar maalesef uyum sağlamıyor” diye konuştu.

Erdoğan’ın sözlerinin son günlerde döviz kurlarında yaşanan artışlar konusunda gündem değiştirme çabası olup olmadığına da değinen Sertel, “İnsanlar gerçekleri yaşıyor. Bu konuda ne kadar gündem değiştirmeye çalışırsa çalışsın gündem ekonomi ve halkın sıkıntısı” ifadelerini kullandı.ç

CUMHUR İTTİFAKI MİLLETVEKİLLERİNE SOKAĞA ÇIKMA ÇAĞRISI

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ise, erken ya da zamanında olan bir seçimde vatandaşın mevcut iktidara gereken cevabı vereceğini belirtirken Cumhur İttifakı milletvekillerine de sokağa çıkma çağrısı yaptı ve şunları söyledi; “Erken seçim talebi muhalefetin değil vatandaşın talebi. Biz onların temsilcileri olarak sokaktan aldığımız talebi kamuoyu ile paylaşıyoruz. CHP’li milletvekilleri ve başta Genel Başkanımız olmak üzere hemen hemen her gün farklı bir ilde çalışma yapıyoruz. Bırakın ili, ilçeyi köylere kadar dağılmış durumdayız. Bütün bunlar bizim sahadan topladıklarımız. Vatanda bir an önce bu iktidardan kurtulmak istiyor. Neden? Çünkü üreticisi, çiftçisi, esnafı, memuru, asgari ücretlisi memnun değil. İnanılmaz bir ekonomik kriz yaşanıyor. Birçok yerde de anlıyorum, Türkiye’de artık orta kesim çok. Çok küçük bir sayıda yandaş ve zenginler var, geri kalan kesim de yoksul kesim. O yüzden de bu ekonomi sebebinde bizim de söylediğimiz gibi ülkenin doğru yönetilemediğine bağladıkları için vatandaş bir an önce bu karanlıktan bu zihniyetten bu yanlış politikalardan kurtulmak istiyorlar. Erken seçim talebi vatandaşın talebi. Biz de vekil olarak onların sesini duyurmaya çalışıyoruz. Tabii her siyasetçinin her liderin iddiası olabilir ama önümüzdeki seçimlerle ilgili Cumhur İttifakı’nda siyaset yapan bütün milletvekili arkadaşları sahaya davet ediyoruz. Buyursunlar oturdukları yerden uydurma, parayla yapılan anketleri değil, gelsinler sokakta gerçek anketleri vatandaşı dinleyerek görsünler diyorum. Umarım erken seçim olur. Olmasa da zamanında olan seçimde vatandaş sandıkta bunlara cevabını verecek.”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0