CHP’li Sertel, Devlet Bahçeli’ye sözünü hatırlattı ve çağrıda bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, infaz koruma memurlarının güvenlik hizmeti sınıfına alınması ve itfaiyeciliğin meslek olarak kabul edilmesi için geçtiğimiz Kasım ayında MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüştüğünü hatırlatarak, “Verdiğim kanun tekliflerinin AKP ve MHP oylarıyla reddedilmesi üzerine Meclis’te Sayın Bahçeli ile görüşmüş bu konuda çalışma yapacaklarının sözünü almıştım. Üzerinden iki ayı aşkın süre geçti ancak bir sonuç alınamadı. Benim bildiğim Devlet Bahçeli, verdiği sözün arkasında durur. Ve bu meslek gruplarının sorunları çözülür” dedi.

CHP’li Sertel, Devlet Bahçeli’ye sözünü hatırlattı ve çağrıda bulundu

İnfaz koruma memurlarının güvenlik hizmeti vermesine rağmen masa başı memuru gibi görülerek Genel İdari Hizmetler Sınıfı kadrosunda yer aldığını belirten Atila Sertel, itfaiyeciliğin de dünyanın en eski mesleklerinden biri olmasına rağmen ülkemizde meslek olarak kabul edilmediğini anımsattı.

Her iki sorunun çözümü için kanun teklifi verdiğini, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesine rağmen AKP ve MHP oylarıyla reddedildiğini dile getiren Sertel, kanun teklifinin reddedilmesinin ardından Kasım 2021 tarihinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Meclis’te görüştüğünü hatırlatarak, şunları söyledi:

“SİZ GETİRİN BİZ ‘EVET’ DİYELİM”

“İtfaiyeciliğin meslek olması ve infaz koruma memurlarının güvenlik hizmet sınıfına dahil edilmesi için iki kanun teklifi vermiştim. Her ikisi de AK Parti ve MHP oylarıyla reddedilmişti. Bunun üzerine Kasım ayında Sayın Devlet Bahçeli ile Meclis’te görüştüm. Sayın Bahçeli beni dikkatle dinlemişti. Kendisine infaz koruma memurlarının ve itfaiyecilerin neden meslek olarak kabul edilmesi gerektiğini anlatmıştım. MHP’nin neden hayır oyu verdiğini sormuştum. İtfaiyecilerin ve infaz koruma memurlarının taleplerinin siyaset üstü olduğunu vurgulamıştım. Bu siyaset üstü durumla ilgili benim getirdiğim teklife ‘AK Parti ve MHP milletvekilleri red oyu veriyor, öyleyse MHP grubu olarak siz hazırlayın bu teklifi biz evet oyu verelim’ demiştim. Sayın Bahçeli de bu konuşma üzerine yanında bulunan Grup Başkanvekillerine ‘Bu konuyu inceleyin ve çözelim’ demişti. Aradan iki ayı aşkın süre geçti. Ancak bu konuda hiçbir çalışma yok. Biz kendi adımıza hiçbir şey talep etmedik, etmiyoruz. Sayın Bahçeli’den Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir Milletvekili olarak bir talepte bulundum. O da kendimiz için değil. İnfaz koruma memurlarının ve itfaiyecilerin haklı talepleri çözümleninceye kadar mücadele edeceğim.”

“SÖZÜNDE DURACAĞINI SANMIŞTIM, YANILMIŞIM”

O dönem MHP lideri Bahçeli’nin talimatının ardından hem MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül’ün hem de MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un infaz koruma memurlarıyla ilgili konuşma yaptıklarını ifade eden Sertel, “Bu konuşmalar ile umutlanmıştım. Sayın Bahçeli’nin sözünü tutacağını düşünmüştüm. Ama yanılmışım.  Sayın Bahçeli’ye çağrıda bulunuyorum: İtfaiyecilik meslektir. Dünyanın her yerinde meslektir. Ancak Türkiye’de değildir. Genel İdari Hizmetler sınıfındadır. İtfaiyeciliği meslek yapalım. Kanun teklifini siz hazırlayın biz destek verelim. Ya da biz kanun teklifini tekrarlayalım siz destek verin. İnfaz koruma memurları da güvenlik sınıfına geçsin. Bu konuda sizin kararınızı beklediğimi ifade ediyorum” diye konuştu.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0