CHP’li Özkan’dan gevrek-boyoz hesabı!

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, eylül ayıda gevrek ve boyoza gelen zamların ardından sokağa çıkarak seyyar gevrek satıcısına satışların son durumunu sordu. Zamların ardından satışlarının yüzde 60 oranında düşüğünü ifade ederken, vatandaşların zamlardan bıktığını söyledi.

CHP’li Özkan’dan gevrek-boyoz hesabı!

Türkiye’de enflasyon oranı yıllardır çift haneli sayılarda seyrederken her geçen gün daha da artan hayata pahalılığı vatandaşları isyan etme noktasına getirdi.

Elektrik, doğalgaz, temel gıda malzemeleri ve hijyen malzemeleri dahil olmak üzere her gün yeni bir zamma uyanılırken Eylül ayında boyoz ve gevreğe gelen zam büyük tepki görmüştü. 

Daha önce 2 liradan satılan gevrek boyoza tek seferde yüzde 25 zam gelmiş ve fiyatlar 2 lira 50 kuruşa yükselmişti.

Öte yandan zam sadece alıcının değil esnafında cebine olumsuz yansıdı. CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, sokağa çıktı ve seyyar gevrek satıcısına zamdan önce ve sonra satışlarındaki değişimi sordu. 

Esnaf ile arasında geçen diyaloğu sosyal medya hesabından paylaşan Özkan, “1 ay önce 3 tepsi simit satıyordum şimdi 1 simit satıyorum. 6 ay önce 1000'e yakın kişi geliyordu. Şimdi 250-300 kişi. Çay simit hesabıyla iktidara gelenler vatandaşı duymaz oldu. İşte bir simitçinin gözünden Türkiye gerçekleri” ifadelerini kullandı.

“ZAMLARDAN HERKES SIKILDI ARTIK” 

Söz konusu videoda Özkan’ın ürünlerin fiyatları sorması üzerine boyoz ve simit fiyatlarının aynı olduğunu ancak börek ve tatlılara 1,5 lira zam geldiğini ifade eden esnaf, “Gevreği ve boyozu 2,5 liradan veriyoruz. Milletin baya bir tepkisi oldu. Satışlar yüzde 50 düştü. Millet 3 alıyorsa artık 1 alıyor. Peyniri 3 alıyorsa şimdi 1 alıyor. Milet baya bir şikayetçi artık. Bu zamlardan herkes sıkıldı artık. Gün geçtikçe her gün zam üstüne zam. Her gün 1 lira-50 kuruş zam geliyor” dedi.

“SATIŞLAR YÜZDE 60 ORANINDA DÜŞTÜ”

Özkan’ın “1 ay içinde satışların ne kadar düştü sorusunu da yanıtlayan esnaf, “Bir içinde satışların nereden bakılsa yüzde 60 oranında düştü. 3 tepsi satıyorsam 1 tepsiye düştü. Bu artışlardan dolayı satışlar baya bir kötü oldu.”

MÜŞTERİLERDE YÜZDE 50’DEN FAZLA DÜŞÜŞ

Günlük müşteri sayısında da büyük düşüş olduğun ifade eden esnaf, “6 ay önce günde 500 ila bin arasında müşteriyi ağırlıyorduk. Şimdi nereden baksak devamlı gördüğümüz insanlar 200-300 arasına düştü.”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0