CHP’li Güney’den Seyrek’teki satışa tepki: Bu vebal ödenmez

Menemen Belediyesi’nin Seyrek’e bağlı Villakent Mahallesi’nde 160 ayrı parseldeki kamu arazilerine dair satış ısrarı sürüyor. CHP Menemen ilçe Başkanı Ömer Güney satış tepki göstererek’’ Bu vebal ödenmez ‘’ dedi.

CHP’li Güney’den Seyrek’teki satışa tepki: Bu vebal ödenmez

 Menemen Belediyesi’nin Seyrek’e bağlı Villakent Mahallesi’nde 160 ayrı parseldeki kamu arazilerine dair aldığı satış kararında ısrarı sürüyor. CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney; mahkeme kararına rağmen yeniden Belediye meclisinde oylanan kararına tepki gösterdi.

20 yıllık bütçeye denk 

CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney, Seyrek’teki 1 Milyon 600 Bin metrekarelik arazi satışının Menemen’in 20 yıllık bütçesine karşılık geldiğini belirtti. 
CHP’li Güney açıklamasında, ‘’Daha önce mahkemenin durdurduğu Seyrek Villakent mahallesinde bulunan taşınmazların satışında Menemen Belediyesi ısrar ediyor. Borçları ödeme gerekçesiyle Menemen Belediyesinin tüm borçlarının 7 katı değerindeki 158 parseli satmak istiyorlar. Kaldı ki bu borçların bir kısmı yapılandırılmış taksitler halinde zaten ödenmektedir. Satarak borç ödenmez’’ dedi. 

Menemenlilere çağrıda bulunan Güney, ‘’Bu satışa evet diyenler bu vebalin altında kalırlar. Bu parseller Menemen’in ve Menemen’lilerindir. Kararı da Menemen halkı vermelidir. Mecliste 15 red oyuna karşılık 15 kabul oyu ile kabul edilmiş olması bile bu satışın doğru olmadığını göstermektedir. Menemen’de yaşayan her vatandaşımızı, sivil toplum örgütlerimizi ve muhtarlarımızı Menemen’in 20 yıllık bütçesine karşılık gelen bu satışa dur demeye davet ediyorum’’ ifadeleri kullandı. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0