CHP Menemen'den Seyrek için ikinci kez yargı hamlesi

CHP Menemen İlçe Başkanlığı; Menemen Belediyesi’nin son meclis toplantısında gündeme getirilen Seyrek’teki satış kararını yargıya taşıdı. İlk olarak Ekim ayının meclis toplantısında oylanan 1 Milyon 600 bin metrekarelik arazinin satışı ve yetki devrine ilişkin kararın iptalini, dolayısıyla yargı kararının tanınmadığını belirten CHP Grubu harekete geçti.

CHP Menemen'den Seyrek için ikinci kez yargı hamlesi

CHP Menemen İlçe Başkanlığı yürütmeyi durdurma için dilekçesini verirken, İlçe Başkanı Ömer Güney konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Başkan Güney açıklamasında "Bu satıştaki ısrarları; Menemen’in hakkını ezip geçen, hukuk tanımayacak kadar gözü kara; külliyen kasıtlı, şaibeli ve yanlış bir ısrardır. Ve CHP olarak bu hesaplarını Bağdat’tan da olsa döndüreceğiz demiştik. Sözümüzün sonuna kadar arkasındayız" ifadelerini kullandı. 

"Verilmiş mahkeme kararı ortadayken"

Başkan Güney; açıklamasına şu sözlerle devam etti:

“Bu satışla ilgili başından itibaren tavrımız ve direncimiz ortada. Öyle ki bu sadece bizim değil; Menemen halkının direnci. İki gayrimenkul satışı değil ki bu. Belediyenin borçlarını ödeme gerekçesiyle, bu borcun kat kat üstünde dev bir satış. Şimdi de komisyonları devre dışı bırakarak, bilirkişi, uzman görüşü alınmaksızın yine bir oldu bittiyle bu satışın yeniden peşine düştüler. Önce, belediye kanununu ve meclis iradesini tanımadılar, şimdi de yargı kararını tanımıyorlar. Ne 5393 sayılı Belediye Yasası’nı ne de Danıştay’ın bu işlem için belirlediği yetki, şekil ve amaç unsurlarını tanıyorlar. İzmir Nöbetçi İdare Mahkemesi Başkanlığı’na yürütmeyi durdurma için dilekçemizi verdik. Tüm delilleri, iddialarımızı gerekçeleri ve belgeleriyle sunduk. İnanıyoruz ki yine Menemen halkının yararına, kamu yararına bir sonuç alacağız.”

"Yılmayacak, hak yedirmeyeceğiz"

Söz konusu satışın 160 parseli kapsadığını ve 1,6 Milyar TL değerinde olduğunu hatırlatan Güney “500 Milyon borcu bahane ederek öyle bir tezgâh kuruyorlar ki; ne akıl ne hayal alır. Bu uğurda Menemen’in evlatlarının geleceğini yok sayacak kadar vicdan ve adalet yoksunu bir yaklaşım içindeler. Menemen’in hakkını gasp edecek, peşkeş çekecek kadar gözlerini karartmışlar. Ama, yılmayacağız. Bu hakları yedirmeyeceğiz. Kurda kuşa yem ettirmeyeceğiz. Hukukun üstünlüğünün sonuna kadar işlemesi için mücadele etmeye devam edeceğiz. İlçemizi ve halkımızı karanlık, bilirsizlikler ve yokluklarla dolu bir geleceğe teslim etmeyeceğiz. Bu geleceği kimsenin tekeline bırakmayacağız. Menemen’in olan Menemen’indir. Ancak ve ancak halkımızın yararına kullanılabilir" dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0