CHP'li Yücel'den Bakan Nebati'ye 'TL' çıkışı

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin Türk lirası hakkında yaptığı açıklamaya sosyal medya hesabından sert tepki gösterdi.

CHP'li Yücel'den Bakan Nebati'ye 'TL' çıkışı

Yücel, "Ekonominin başındaki bir bakan, bu cümleyi kurmaktan biraz utanır, sıkılır, imtina eder. Parayı pul, vatandaşı yoksul ettiğiniz bu sistemi değiştireceğiz!" dedi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa'da yerel bir televizyon kanalına kur korumalı mevduat sistemiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Bunlar bekliyorlar dolar kuru 20, 25, 30 lira olacak. Bilerek yayıyorlar. Niye olsun? Zaten Türk Lirası şu an en zayıf durumunda. Gideceği bir yer yok bir kere. Vatandaş rahat olsun” ifadelerini kullanmıştı.

YÜCEL: BİR BAKAN BU CÜMLEYİ KURMAKTAN BİRAZ UTANIR

Nebati'nin bu sözleri kamuoyunda tartışmalara yol açarken, İzmir siyasetinde de yankı buldu.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Bakan Nebati'nin açıklamalarına sosyal medya üzerinden tepki gösterirken, şu ifadeleri kullandı:

“Türk Lirası şu anda en zayıf durumunda, gideceği yer yok bir kere. Vatandaş rahat olsun.” 

Bu sözler Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’ye ait! Ekonominin başındaki bir bakan, bu cümleyi kurmaktan biraz utanır, sıkılır, imtina eder.

Beyefendi gerile gerile “müteahhitin zararını bütçeden karşılarız.” diyor. Peki bütçeyi nereden oluşturacak? Çocuğuna et, süt, yumurta alamayan, faturalarını ödeyemeyen yoksullaştırdığınız halkın cebinden.

AKP’nin 20 yılda kurduğu ekonomik sistem, vatandaşın cebinden aldığı parayı, iktidar yanlılarının servetine aktarmak oldu ve bunu bir başarı hikayesi, bir kurtuluş reçetesi gibi anlatmaya devam ediyorlar. 

Parayı pul, vatandaşı yoksul ettiğiniz bu sistemi değiştireceğiz!"

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0