CHP'li Öztunç'tan AK Partili Dağ'a sert 'Karaburun' yanıtı: Boş boş konuşmasın

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Karaburun'da yapılmak istenen TOKİ konutları ile ilgili tartışmalara değindi. AKParti Genel başkan Yardımcısı Hamza Dağ'a sert çıkan, CHP'li Öztunç, "Karaburun'daki süreci takip ettik.

CHP'li Öztunç'tan AK Partili Dağ'a sert 'Karaburun' yanıtı: Boş boş konuşmasın

OKİ Başkanı haddini aşan açıklamalar yaptı. TOKİ Başkanı bürokrattır, seçilmiş belediye başkanımız hakkındaki açıklamalarını kınıyorum. AK Parti, İzmir'i peşkeş çekmek istiyor. Hamza Dağ orada burada boş boş konuşmasın. İzmir'e sahip çıksın." dedi. Öte yandan Öztunç, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesine ilişkin, "Sayın Genel Başkanımız tüm liderlerle telefon görüşmesi yaptı ve süreci değerlendirdi. Nükleer güce sahip bir ülkenin Avrupa'nın ortasında başka bir ülkeyi işgal etmesi kabul edilebilir değildir. Türkiye'nin Montrö Anlaşması'na sıkı sıkıya bağlı kalması gerekliliğini dile getiriyoruz. Türkiye bir savaşta değildir. Montrö Sözleşmesi'ne göre boğazlara ilişkin tavır alınması gerektiğini ifade ediyoruz" dedi.

Ali Öztunç, İzmir programı kapsamında bugün CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’i ziyaret etti. Öztunç, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’ın da yer aldığı ziyaret öncesinde gündeme dair değerlendirmeler yaptı. Öztunç, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesine ilişkin şunları söyledi:

"Türkiye, bölgesinin önemli ülkelerinden biri. Dünyada bir kriz yaşanıyor. Rusya-Ukrayna krizi farklı boyuta geldi. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli programını keserek Ankara'ya dönme kararı aldı. Partimizin MYK'sı, yönetim kurulu olağanüstü toplanacak. Sayın Genel Başkanımız, tüm liderlerle telefon görüşmesi yaptı ve süreci değerlendirdi. Nükleer güce sahip bir ülkenin Avrupa'nın ortasında başka bir ülkeyi işgal etmesini kabul edilebilir değildir. Türkiye'nin Montrö Anlaşması'na sıkı sıkıya bağlı kalması gerekliliğini dile getiriyoruz. Türkiye bir savaşta değildir. Montrö Sözleşmesi'ne göre boğazlara ilişkin tavır alınması gerektiğini ifade ediyoruz. Montrö Sözleşmesi'ne ilişkin birtakım söylemlerde bulunanların bugün Montrö'nün ne kadar önemli olduğunu anlamasını umuyoruz. TBMM'de hükümetin, zirveden sonra gelip milletvekillerine, halkın temsilcilerine bilgi vermesi gerektiğini ifade ediyoruz."

"AK PARTİ'NİN DERDİ DOLARIN YEŞİLİ"

İzmir'deki projelerle ilgili de konuşan Öztunç, şunları kaydetti:

"İzmir, Türkiye'nin en güzel kentlerinden birisi. AK Parti hükümeti, 20 yıllık iktidarı döneminde, özellikle son 10 yılda İzmir'de çevre ve doğa talanı yapıyor. O güzellikleri birilerine peşkeş çekiyor. Eski Foça'da gördük, neredeyse her yerde villa için izin verilmiş durumda. Her yerde mantar gibi villalar, evler yaptırıyorlar. Taş ocakları Türkiye'nin dört bir yanında. Maden ocaklarına ruhsat veriyorlar. Bir daha Foça'yı, Çeşme'yi bulamayız. Ama AK Parti'nin tek derdi paranın ve doların yeşili. Biz de doğanın yeşiline sahip çıkmak istiyor.”

"HAMZA DAĞ BOŞ BOŞ KONUŞMASIN"

İzmir'in Karaburun ilçesinde yapılmak istenen TOKİ konutları ile ilgili tartışmalara değinen Öztunç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Karaburun'daki süreci takip ettik. TOKİ Başkanı haddini aşan açıklamalar yaptı. TOKİ Başkanı bürokrattır, seçilmiş belediye başkanımız hakkındaki açıklamalarını kınıyorum. AK Parti, İzmir'i peşkeş çekmek istiyor. Hamza Dağ orada burada boş boş konuşmasın. İzmir'e sahip çıksın. Zerre kadar İzmir sevdası varsa AK Partililerin ve Hamza Dağ'ın, İzmir'in ranta kurban edilmesinin önünde durması gerekiyor. AK Partililer İzmir'i peşkeş çekmeye, CHP ise sahip çıkmaya çalışıyor. Son Ukrayna krizinde daha iyi anlamak gerekiyor; İzmir bedel ödenerek alınmış bir şehirdir."

CHP'Lİ ÖZTUNÇ'TAN “İZMİR'İN ÇERNOBİLİ" TEPKİSİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, "İzmir’in Çernobili” olarak bilinen Gaziemir'e bağlı Emrez Mahallesi'ndeki arazide AKP hükümetine tepki gösterdi. Öztunç, "Rusya'nın kullanacağı nükleer silaha bakanlar biraz da gözünü Gaziemir'e çevirsin. Burada da nükleer atık var. Bu tehlikeyi kimse umursamıyor ama Avrupa'daki nükleer savaş ihtimalinden çekiniyor. 'Acaba ucu bir yerlere gider' diye bir korkuları mı var? Yoksa bu işin altından da AK Partililer çıkacak? Burası bir an önce temizlenmeli" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, "İzmir'in Çernobili" olarak bilinen, normal değerin 7 bin 291 katı radyasyon tespit edilen Gaziemir ilçesine bağlı Emrez Mahallesi'ndeki arazide açıklama yaptı.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel ve Sevda Erdan Kılıç'ın yanı sıra partililerin eşlik ettiği Öztunç, AKP hükümetine atıkların temizlenmesi için çağrı yaparak, "Dünya Avrupa'nın göbeğindeki savaşa kilitlenmiş durumda. 'Rusya nükleer güç yaşanırsa büyük bir felaket yaşanır' diyorlar. Rusya'nın kullanacağı nükleer silaha bakanlar biraz da gözünü Gaziemir'e çevirsin. Burada da nükleer atık var" dedi.

"RANT MI ELDE ETTİLER?"

Emrez'de atıkların bulunduğu alanın çevresinde evler, hemen yanında da bir okul olduğunu vurgulayan Öztunç, şöyle konuştu:

"Burada nükleer atığın üzerinden insanlar geçiyor. Bu tehlikeyi kimse umursamıyor ama Avrupa'daki nükleer savaş ihtimalinden çekiniyor. Kendi evimizin önünü temizlemiyoruz. Burası bir an önce temizlenmeli. Yıllardır uğraş veriliyor, çalışılıyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz dile getiriyoruz, yerel yönetim söylüyor ama sayın vali çıkıyor 'Şov yapıyorlar' diyor. İzmir Valisi (Yavuz Selim Köşger) nerede yaşıyor bilmiyorum. Burayla ilgisi var mı bilmiyorum. 'Acaba ucu bir yerlere gider' diye bir korkuları mı var? Yoksa bu işin altından da AK Partililer çıkacak? Oraya mı uzanacak yine? Oradan birileri bir işler mi çevirdi yine? Buraya atıklar getirildi, depolandı. Birtakım rant elde ettiler de ondan mı çekiniyorlar? Çok net bir çağrıda bulunuyoruz. İzmir'in orta yerindeki bu nükleer çöplüğün temizlenmesi gerekiyor. Bu kamunun, devletin görevidir."

"BU, TÜM İZMİR'İN SORUNU"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve bakanlığa çağrı yapan CHP'li Öztunç açıklamasını şöyle sürdürdü:

"'Efendim Türkiye'de bunu çıkartacak firma yok' mu diyorlar. Yurt dışından getir, dünyada yok mu? Getireceksin ve bu atığı temizleyeceksin. Bu sadece Cumhuriyet Halk Partisi ve bizim sorunumuz değil. Bu İzmir'in sorunu. Burada yaşananlar arasında AK Partili de MHP'li de İYİ Partili de var. Görev hükümete düşüyor. 'Biz temizleyemiyoruz, yapmayacağız' desinler, bilelim. O zaman Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz gerekirse biz örgütlerimizle çözüm sağlayıp temizleriz. Dikkat çekmek için buradayız, görevlerini yapınlar. Sayın valiye, bakanlara, sayın Erdoğan'a sesleniyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı Ukrayna meselesiyle uğraşıyorsun eyvallah. Biraz da İzmir'deki nükleer meselesi ile uğraş. Bunun da oradan farkı yok. Burada nükleer atık var orada ise nükleer kullanılma ihtimali var. Oradakiler can da buradakiler başka bir şey mi?"

HALİL ARDA: "HİÇBİR ADIM ATILMADI"

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda da alanın 15 yıldır temizlenmeyi beklediğine vurgu yaparak şunları söyledi:

"İzmir'in gündemine, ulusal ve uluslararası gündeme taşımaya çalıştığımız çok önemli bir sorunla karşı karşıyayız. Nükleer santralimiz yok ama nükleer atıklarımız var. 2007 yılında devletin, Türkiye Atom Enerjisi kurumunun tespit ettiği nükleer atık var. Aradan geçen 15 yılda maalesef buranın temizlenmesi ile ilgili hiçbir şey yapılmadı. Buranın temizlenmesini istiyoruz. Baştan beri söylediğimiz masum bir isteğimiz var. Tüm girişimlerimize rağmen hiçbir adım atılmadı. Ya da bir adım varsa bizi bilgilendirmiyorlar. "

FOÇA'DA TAŞ OCAĞI EYLEMİNE KATILDI

Bir dizi etkinlik için İzmir'e gelen Ali Öztunç, Foça Belediyesi'nin 1000 günlük görev süresinde yapılan hizmetleri de dinledi. Foça Belediyesi'nde Belediye Başkanı Fatih Gürbüz'ün sunumu sonrası ilçeye bağlı Kocamehmetler Köyü'ne geçen Öztunç, burada çevreciler ve yöre halkı tarafından taş ocağına karşı yapılan basın açıklamasına katıldı. Ağaçların kesildiği, açılan çukurların ıslah edilmediği Kocamehmetler Köyü'nde yerleşim yerlerini tehdit eden taş ocağı önünde yöre halkını dinleyen Öztunç, hukuksuz uygulamaların yargıya taşınacağını açıkladı. Öztunç İzmir'de CHP İl Başkanlığı binası ile Gaziemir İlçe Başkanlığı binasında da partililer ile bir araya geldi. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0