CHP'li Bayır'dan AKP'li Sürekli'ye sert tepki: "Kendinizden utanıyor musunuz?"

AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve bir grup Ak Partili siyasetçinin, Çiğli İleri Biyolojik Arıtma Tesisi önünde güvenlik görevlileri ile yaşadıkları olaya ilişkin CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır bir açıklama yaptı.

CHP'li Bayır'dan AKP'li Sürekli'ye sert tepki: "Kendinizden utanıyor musunuz?"

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'ye 7 soru yöneltti.

İŞTE CHP'Lİ BAYIR'IN O SORULARI:

1-    ‘’Ben eski milletvekiliyim. Eski meclis üyesiyim. Şu anda da İl Başkanıyım. Basar geçerim ben. Haydi engel olun’’ İfadelerinizi kamuoyu değerlendirecektir.

2-   Basın açıklamasını yapmak için, kurumlara bilgilendirme yaptınız mı veya izin aldınız mı? Yaptı iseniz, hangi kurumlara bilgilendirme yaptınız?

3-   Sizin İl Başkanı olmanız, belediye kurumlarına bilgi vermeden rahatlıkla girmenizi ve o iştiraki eleştirmenize imkân mı kılmaktadır?

4-   Orada işini yapan güvenlikçi kardeşlerimize nasıl hareket edeceğini söylemek size düşmez. Emekçi arkadaşlarımız nasıl davranacağını zaten bilirler. ‘Orada böyle duracaksın, şöyle duracaksın’ gibi emir kipi ile kurulan ifadeler son derece üzücüdür. Ayrıca, ‘Asker duruşunda durma’ derken, neyi ima etmek istediniz?

5-   Yanınızda eşlik eden kişilerin, emekçi kardeşlerimize fiziki müdahalede bulunması kabul edilemez bir davranış biçimidir.

6-   Bu arada ‘’faşistlik’’ kavramına değinmişsiniz. Sayın Sürekli, ‘’20 yıllık iktidarınıza bakarsanız, ‘daha doğrusu aynaya doğru bakarsınız’, o sözü kimi bağladığını göreceksiniz. Bu kelimeyi kuracak en son partilerden birisiniz.’’

7-    Son olarak; Güvenliklerin isimlerini alarak, aklınızca gözdağı mı vermeyi amaçladınız? Teröristler ile bağlantı kurmak hangi aklın tutulmasıdır? Bu şekilde davranarak mı İzmir’de oyunuzu yükseltmeye çalışacaksınız? Bu söylemi gerçekleştirdiğiniz için şu anda kendinizden utanıyor musunuz?

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0