CHP İzmir’de gündem ilçe kongreleri: Kulisler hareketlendi

CHP İzmir’de gözler Bayraklı, Torbalı, Tire ve Kınık’ta yapılacak ilçe kongrelerine çevrildi. İlçelerde aday olmasına kesin gözüyle bakılan isimlerin yanı sıra kulislerde de sürpriz isimler konuşuluyor.

CHP İzmir’de gündem ilçe kongreleri: Kulisler hareketlendi

 CHP İzmir İl Yönetimi, dün akşamki haftalık olağan toplantısında geçici yönetimlerin görev yaptığı Bayraklı, Torbalı, Tire ve Kınık’ta yapılması gereken ilçe kongrelerinin tarihlerini kesinleştirmişti.

Kongre tarihlerinin belirlenmesinin ardından 4 ilçede de adaylık konusunda kulis çalışmaları hız kazandı.

TORBALI’DA İKİ ADAY

İl yönetimi tarafından Erol Günaydın’ın görevden alınıp, yerine Övünç Demir başkanlığındaki geçici yönetimin atandığı Torbalı’da ilçe kongresi için iki aday ön plana çıktı.

27 Şubat Pazar günü yapılacak kongrede yarışın mevcut ilçe başkanı Övünç Demir ile eski ilçe başkanı Faruk Akpınar arasında geçmesi bekleniyor. Demir’in adaylığını CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ile İl Başkanı Deniz Yücel’in desteklediği ifade ediliyor. Faruk Akpınar’ın ise muhalefet kanadından eski ilçe başkanı Erol Günaydın, Torbalı’nın merhum Belediye Başkanı İsmail Uygur’un eski mesai arkadaşlarından Sefer İpekli ve eski ilçe başkan yardımcısı Hüseyin Aslan’ın desteğini arkasına aldığı öğrenildi.

SİVRİKAYA ADAY OLMAYACAK

Öte yandan uzun süredir adaylık için ismi geçen Torbalı Belediye Meclis Üyesi Yıldız Sivrikaya’nın adaylığı ise meclis üyeliğine takıldığı ifade ediliyor. Parti tüzüğüne göre belediye meclis üyesinin kongrede ilçe başkanlığına aday olabilmesi için görevinden istifa etmesi gerekiyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da Torbalı Belediye Meclisi’nde 17 üyesi bulunan CHP’nin, 14 üyesi olan Cumhur İttifakı’na karşı güç kaybına uğramaması için meclis üyelerinin istifa etmesine sıcak bakmadığı, bu sebeple de Sivrikaya’nın kongrede aday olmayacağı konuşuluyor.

BAYRAKLI’DA HAREKETLİ SAATLER

13 Mart Pazar günü sandıkların kurulacağı Bayraklı’da kongre için adaylığını ilan eden ilk isim Samed Tekin olmuştu. Tekin’in yanı sıra mevcut geçici yönetimin başkanı Necati Şahin’in de adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. Şahin’i Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın da desteklediği biliniyor. Adaylık için Mehmet Yılmaz ve Münir Demir’in de ismi geçiyor.

SUSMUŞ ADAY OLACAK MI?

Öte yandan geçtiğimiz Kasım ayında 10 ilçe yöneticisinin istifa etmesinin ardından başkanlığı düşen Pınar Susmuş’un kongrede aday olup olmayacağı ise merak konusu. 

Parti tabanının kongrede aday olması yönünde baskı yaptığı öğrenilen Susmuş’un adaylığa sıcak bakmadığı, ancak ortak bir konsensüs oluşturulması halinde aday olabileceği kulislerde konuşuluyor.

KINIK’TA BELİRSİZLİK 

Delegelerin 20 Şubat’ta sandık başına gideceği Kınık’ta ise eski ilçe başkanı İsmail Yılmaz’ın delegelerle yapacağı görüşmelerin ardından adaylık konusunda kesin kararını vereceği belirtildi.

Yılmaz’ın istifasının ardından atanan geçici yönetimin başkanı Ahmet Kanat’ın ise delegelerin ortak uzlaşı sağlamaları durumunda aday olacağı, ancak Yılmaz’ın adaylığını ilan etmesi durumunda aday olmayacağı belirtiliyor.

Öte yandan Kanat, aday olup olmayacağına ilişkin 14 Temmuz 2021’de Ege Postası’na yaptığı açıklamada “Aday olunmaz, aday gösterilir. Delege aday gösterirse aday oluruz, göstermezlerse olmayız” ifadelerini kullanmıştı.

TİRE’DE SARDOĞAN NABIZ YOKLUYOR

Tire’de geçici yönetimin başkanı Şenol Sardoğan’ın adaylık için kulislerde nabız yokladığı konuşuluyor. Sardoğan’ın adaylığının kesin olmamasıyla birlikte kulislerde alternatif isimler üzerinde de çalışmaların devam ettiği gelen bilgiler arasında.

ŞENOYAR’A ‘GERİ DÖN’ BASKISI

Tire’de kulislerde adı en çok telaffuz edilen isim ise sosyal medyadan yaptığı bir paylaşım nedeniyle İlçe Başkanlığı görevinden alınan ve hakkında disiplin dosyasının hazırlanmasının ardından partisinden istifa eden Hakan Şenoyar. 

Şenoyar’a partiye geri dönmesi yönünde baskı yapan ve aralarında Tirelilerin de bulunduğu bir grup partilinin Ankara’ya giderek konuyu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile paylaştığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun Şenoyar’ın görevden alınma gerekçesini son derece basit bulduğu ve konunun çözümü için Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’yı görevlendirdiği öne sürüldü. 

ŞENOYAR: ADAY DEĞİLİM

Konuyla ilgili Ege Postası’na konuşan Şenoyar, alınan kongre kararını değerlendirirken, aday olup olmayacağına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Şenoyar, “1992 yılından beri partinin içindeyim. Örgütçülüğü, partinin mutfağını iyi bilirim. Tire’de 2007’de partinin oyu yüzde 16’yken, yüzde 44-45’lere ben çıkardım. Partinin hafızasını bilmeyenler, tepeden inme gelenler beni, partiliğimi sorgulayamazlar. Kongrenin yapılma kararı doğruydu. Başkalarına kalsa kongre yapmayıp geçici yönetimle devam edeceklerdi. Kongre kararı için Kemal Bey (Kılıçdaroğlu) ile Oğuz Bey’e (Salıcı) teşekkür ediyorum. Bundan sonrsaını delegelerin vicdanına bırakıyorum. En doğru karar verecek olan onlardır. Delegelere güveniyorum” dedi.

Şenoyar ayrıca, “Adaylık çalışması yapmıyorum. Aday değilim. Bir adayı da desteklemiyorum. Bana karşı sadece parti tabanından değil, partimize gönül verip, dışarıdan oy verenlerden de baskı var. Siyasette 5 yıl kısa, 24 saat ise uzun bir süre. 24 saatte yapılmayan pazarlıklar yapılır. Olmayacak gelişmeler yaşanır. Onun için en iyisini örgüt bilir” ifadelerini kullandı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0