CHP İl Başkanı Yücel: AKP'nin Seçim Kanunu Anayasaya aykırı

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetim Kurulu, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Başkanlığında haftalık olağan yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda gündem maddeleri üzerinde görüşmeler gerçekleştirilirken, alınan kararla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı da netleşti.

CHP İl Başkanı Yücel: AKP'nin Seçim Kanunu Anayasaya aykırı

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı yönetim kurulu toplantısında alınan kararla ilgili konuşan, il başkanı Deniz Yücel, Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete ait olduğunun garantisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu ve çocuk bayramı için Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunumu ve kutlama gerçekleştireceklerini ifade ederek, şunları söyledi,

"MİLLİ İRADE SARAYA TESLİM EDİLEMEZ"

Haftalık olağan yönetim kurulu toplantımızda aldığımız kararla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunum ve kutlama programı düzenleyeceğiz. Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 102’nci kuruluş yıl dönümünde hem milli iradeye sahip çıkmak hem de Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen çocuk bayramını kutlamak için bir araya geleceğiz. Programımız saat 14.00’de başlayacak. Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu ilkesine sahip çıkmak ve milli iradenin tek adam rejimine ve saraya teslim edilmesine karşı durmak için bir kez de 23 Nisan’da meydanda olacağız. Çocuklarımızın ve halkımızın bayramını kutlarken, çocuklarımızın geleceğine ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme de bir kez daha sahip çıkacağız. Tüm İzmirlileri düzenleyeceğimiz kutlama programına davet ediyorum.

"AKP’NİN SEÇİM KANUNU ANAYASAYA AYKIRI"

CHP İzmir İl Yönetim Kurulunda,  değiştirilen seçim kanunu hakkında da sunum yapıldı. Yapılan sunumla ilgili konuşan Yücel “ Cumhur ittifakının seçimi ve iktidarı kaybedeceklerini anlamasıyla birlikte, zaten bazı hamleler bekliyorduk. Seçim kanununda yaptıkları ve ne şeffaflığa ne seçim güvenliğine ne de mecliste temsilin artırılmasına hiçbir katkısı olmayan, anayasamıza aykırı maddeleri bulunan seçim kanunu hakkında, 2.Bölge Örgütten Sorumlu Başkan Yardımcımız Şener Akdemir tarafından kurulumuza bir sunum gerçekleştirdiler. Her ne kadar parti olarak bu kanunun belli maddeleri için Anayasa mahkemesine itirazımız esastan görüşülecek olsa da, biz bu sunumla tüm değişiklik talepleri hakkında kurul üyelerimizi bilgi verdik. Aynı zamanda ittifakı oluşturan partilerin çıkaracağı milletvekili sayısı ‘D’Hondt sistemiyle belirleneceği için bu sistem hakkında da sunum gerçekleştirildi” dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0