CHP'den AK Parti'ye yanıt gecikmedi: İşiniz gücünüz algı yaratmak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in kurtuluşun 100. yıl dönümü kutlamalarında yaptığı konuşma AK Partililerin tepkisini topladı.

CHP'den AK Parti'ye yanıt gecikmedi: İşiniz gücünüz algı yaratmak

AK Partililer Soyer’e sert eleştiriler yöneltirken, CHP’den ise yanıt gecikmedi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ''Aktroller ve Hamza Dağ  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer   9 Eylül programındaki konuşmasında "Yunan" ı anmadı diye rahatsız olmuşlar. Tunç Soyer İşgal kuvvetleri derken kimi kastediyordu acaba?  İşiniz gücünüz lafları ve olayları çarpıtmak, algı yaratmak. T. Soyer'in söyledikleri Atatürk'ün Nutuk'ta ve Gençliğe Hitabe'de söyledikleridir." dedi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentin Yunan işgalinden kurtuluşunun 100. yıl kutlamaları kapsamında Gündoğdu Meydanı’nda yüzbinlerce İzmirliye seslendi.

Soyer konuşmasının bir bölümünde, "100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içendeydi, Gençleri, kadınları ve geleceği hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün milleti ateşe attılar" ifadelerini kullandı. 

Soyer’in bu sözleri İzmir siyasetinde tansiyonu yükseltirken, AK Partililerin hedefi haline geldi. 

AK Partililer Soyer'i, Osmanlı'ya hakaret etmekle suçladı ve sosyal medyadan peş peşe ağır eleştiriler yönelttiler.

Bunun üzerine CHP'den ise Soyer'e destek gelirken, AK Parti cephesine de tepki gösterdiler.

Yücel'den Hamza Dağ'a; Anladın sen onu...

AK Partililerin olayları çarpıttığını ileri süren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ''Aktroller ve Hamza Dağ  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer   9 Eylül programındaki konuşmasında "Yunan" ı anmadı diye rahatsız olmuşlar. Tunç Soyer İşgal kuvvetleri derken kimi kastediyordu acaba? Vatan toprakları düşman tarafından işgal edildiğinde, basiretsiz ve edilgen padişah ve işbirlikçi Damat Ferit hükümeti işgal kuvvetleriyle iş tutarken, M.Kemal direnişi örgütlüyordu. Olayı "Osmanlıcılık - Osmanlı karşıtlığına" çekerken vatan hainlerine de sahip çıkıyorsunuz. İşiniz gücünüz lafları ve olayları çarpıtmak, algı yaratmak. T. Soyer'in söyledikleri Atatürk'ün Nutuk'ta ve Gençliğe Hitabe'de söyledikleridir. "Gaflet,dalalet ve hatta hıyanet içinde olabilirler"...Kimi tarif ettiğini siz çok iyi biliyorsunuz. Anladın sen onu Hamza Dağ'' dedi. 

Tuncay Özkan: Ancak biz rahatsızlığın asıl sebebini biliyoruz

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, "9 Eylül’ün 100. yılında İzmir zaferin kenti olmanın şanına yakışır bir gün yaşadı. İzmirli zaferin nasıl kutlanacağını gösterdi. Zaferi anlatan dev yapım çok güzeldi. Tarkan milyonları çoşturdu. Başta @tuncsoyer olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum. Doğru ve güzel bir işi karalamak için zırvalamak en hafifinden yakışıksız. İzmir zaferinin 100. yılına yakışan, çok güzel bir kutlama yaptı. Bu gurur hepimizin, Türkiye’nin. Haksız, vicdansız, adaletsiz yaklaşımlar söyleyenlerin kötü niyetini gösterir." dedi.

CHP’den ‘Gençliğe Hitabe’ hatırlatması 

Tunç Soyer’in sözlerinin Nutuk’un finali olan Gençliğe Hitabe’den alıntı olduğuna dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan,  ‘’Birileri Tunç Soyer’in “İzmirliler 100 yıl önce bu toprakları yönetenler gaflet delalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençleri kadınları çocukları hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için tüm milleti ateşe attılar.” Sözünden rahatsız olmuş Ancak biz rahatsızlığın asıl sebebini biliyoruz rahatsızlık sözün asıl sahibi olan Mustafa Kemal ATATÜRK’e düşmanlıktan kaynaklanıyor. Bu ülkenin kurtarıcısına olan alerjileri her nasılsa nüksediyor. Tunç Soyer’in sözleri Nutuk’un finali olan Gençliğe Hitabe’den alıntıdır. Bunu bilmemekte gaflet ve delalettir. Bunu bilip eleştirmek ise Cumhuriyetin kurucu değerlerine düşmanlıktır’’dedi. 

CHP’li Bakan: Cumhuriyetimizi fabrika ayarlarına döndüreceğiz

Cumhuriyet’in bir yanının Osmanl’nı son sönemi ile hesaplaşma olduğunu öne süren CHP’li Bakan, ‘’ Sayın Hamza Dağ, Cumhuriyet Osmanlı İmparatorluğu Viyana kapılarında iken kurulmadı. Cumhuriyet “Aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş…” iken kuruldu. Dolayısıyla Cumhuriyet bir yanı ile Osmanlı’nın son dönemi ile hesaplaşmadır. Saltanat sözünden rahatsız olduğunuza göre bir saltanat özleminiz olduğu anlaşılıyor. Atatürk ; “Milletin saltanat ve hâkimiyet makamı yalnız ve ancak Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Ve bu makamı hâkimiyetin hükümetine, Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükümeti derler.” demiştir. Biz sizin TBMM’yi etkisizleştirmeniz ve gücü Saraya ve bir şahısa vermenize karşın tekrar parlamenter sisteme dönerek Cumhuriyetimizi fabrika ayarlarına döndüreceğiz’’ ifadelerini kullandı. 

Saltanat sevdası 

AK Parti eleşritilerine rüşvet, talan ve yolsuzluk hatırlatmalarıyla yanıt veren CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, ''Tek adam ve saltanat sevdanızı Aziz Milletimize dayatmaya çalışmanızı anlıyoruz. Cumhuriyete ve kazanımlarına her fırsatta saldırıyorsunuz. Ancak rüşvet, talan ve yolsuzluklarınız ortaya çıktıkça ulusumuzun ortak değerlerine sıkı sıkı sarıldığınızı da görüyoruz. Tükendiniz Hazma Dağ. Çatısı altında olduğunuz parlementoda “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” yazar. Bağımsızlık ateşinin Anadolu’da yakılmasıyla, egemenlik bir aileden, bir zümreden alınıp millete verileli 100 sene oldu! Hazmedin artık. Bırakın şu saltanat sevdanızı. Başkanımız Tunç Soyer'in  “İzmirliler 100 yıl önce bu toprakları yönetenler gaflet delalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençleri kadınları çocukları hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için tüm milleti ateşe attılar.” sözlerinde yanlış tek bir kelime yok'' dedi. 

Emevi Camii hatırlatması 

CHP'li Polat, ikinci yaptığı paylaşımda AK Partili Kerem Ali Sürekli'yi etiketleyerek şu ifadeleri kullandı;

''İzmirlilerin birlik, beraberlik ve hoşgörü içinde 9 Eylül’ü kutlaması anlaşılan sizi çok rahatsız etti Kerem Ali Sürekli. Toplumu kutuplaştırma ve milli değerler üzerinden ötekileştirme siyasetinizin miadı doldu. Siyasetten anlamadığınız gibi tarih bilginiz de sıfır. Yaklaşan seçimlere yönelik algı operasyonu yaparak, kof kabadayılıklarla bir gece ansızın gelebiliriz tavırlarınızla, içi boş hamasi sözlerle oy toplamaya çalışmanızın miadı doldu. “Emevi Camii’nde namaz kılacağız” diye yola çıktınız, ülke Suriyeli memleketi haline döndü.  Bu memlekete ziyansınız. Beceriksizsiniz, basiretsizsiniz. Miadınızı doldurdunuz artık. Söyleyecek sözünüz kalmadığında da haddinizi aşıyorsunuz.''

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, "Tarihi,“keşke yunan galip gelseydi”diyen fesli kadir’den öğrenenler algı ile belediye başkanımız @tuncsoyer’e saldırıyor.Atatürk’ün Gençliğe Hitabe’de bahsettiği gibi;"İktidara sahip olanlar, gaflet,dalalet ve hatta hıyanet içinde olabilirler." O gün de vardı,bugün de varsınız" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, “Keşke Yunan galip gelseydi” diyen fesli Kadir’in haramileri İzmir’de ki birlik beraberliği kıskanmaya ve Belediye Başkanımız Sn. @tuncsoyer’e saldırmaya devam ediyor. Bizim ecdadımız İngiliz Gemisine binerek kaçan Vahdettin değil, kanının son damlasına kadar mücadele edip bu toprakları canı pahasına savunan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarıdır. Birliğimiz ve beraberliğimizden rahatsız olanlar 100 yıl önce olduğu gibi bugünde işgalcilerin gemilerine binip gidebilirler. Bizler Türkiye Cumhuriyeti’nin çıkarlarını ve menfaatlerini koruyan gemiden hiçbir zaman inmedik, asla inmeyeceğiz." diye yazdı.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ‘’ Atatürk'ün gençliğe hitabesinde yer alan sözlerini tekrarlayan Tunç Soyer’ den rahatsız olmuşlar. O halde tekrar edelim:"Memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler." dedi. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0