ÇED kararı beklenmeden temeli atılan projeye Bakanlıktan vize

Diana Otel Yatırımları ve İşletmeciliği A.Ş. tarafından Menderes’te yapılmak istenen 240 oda kapasiteli otel projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED onayı verdi.

ÇED kararı beklenmeden temeli atılan projeye Bakanlıktan vize

Projenin geçtiğimiz aylarda ÇED kararı çıkmadan temel atma çalışmalarının başlatıldığı ortaya çıkmıştı.

 İzmir’in Menderes ilçesinde Club Marvy adıyla hizmet veren Diana Otel Yatırımları ve İşletmeciliği A.Ş., geçtiğimiz Ocak ayında Özdere Mahallesi, Göztepe mevkiinde otel projesi için ÇED sürecini başlatmıştı.

ÇED KARARI ÇIKMADAN TEMELİ ATILMIŞTI

İşletmenin ÇED başvuru dosyasında dikkat çeken husulardan biriyse “ÇED gerekli değildir” kararı henüz gelmeden bölgede işletme için temel atma çalışmalarının başlatılmış olmasıydı. Söz konusu detay, dosyada “Projenin gerçekleştirileceği 1099 ada, 38 parsel alanında mevcut durumda temel atma çalışmalarına başlandığı görülmüştür. İşletme, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden “ÇED Gerekli Değildir” kararını aldıktan sonra, inşaat çalışmalarına başlayacaktır” ifadeleriyle yer verilmişti. 

BAKANLIK ONAYI VERDİ

Öte yandan başvuruyu değerlendiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, proje için ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İzmir İl Müdürlüğü’nün sitesinden yapılan duyuruda şu ifadeler kullanıldı:

"İzmir ili Cumaovası(Menderes), ilcesi Özdere Mahallesi, Göztepe mevkii, 1099 ada, 38 parsel mevkiindeki Diana Otel Yatırımları ve İşletmeciliği A.Ş tarafından yapılması planlanan Marvy House Otel Projesi (240 oda kapasiteli) projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan PTD Dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir ÇED Yönetmeliği'nin 17. maddesi gereğince Marvy House Otel Projesi (240 oda kapasiteli) projesi'ne Valiliğimizce 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı verilmiştir."

PROJENİN BEDELİ ARTTI

Ormanlık alanı da kapsayan, toplamda 12 bin 61 metrekarelik alanda yapılması planlanan otel, 240 oda kapasiteli olacak.

Öte yandan projenin ÇED başvuru dosyasında 20 milyon 861 bin lira olarak belirlenen projenin bedelinde de artış olması dikkat çekti. Yeni başvuru dosyasında projenin bedeli 26 milyon 361 bin 760 liraya yükseldi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0