Çağlarsu’dan Başkan Arda’ya ‘süre polemiği’ çıkışı: Görevini kötüye kullanıyor

Dün gerçekleştirilen Gaziemir Belediyesi Aralık ayı olağan Meclis oturumunda Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu ile Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda arasında başlayan ‘konuşma süresi’ üzerine gerginlik yaşanmış, Arda’nın Çağlarsu’nun salondan çıkarılması emri vermesiyle birlikte gerginlik arbedeye dönmüştü.

Çağlarsu’dan Başkan Arda’ya ‘süre polemiği’ çıkışı: Görevini kötüye kullanıyor

Yaşanan olaylara ilişkin konuşan Çağlarsu, bu durumun daha önce de yaşandığını belirtti ve “Ben görevini kötüye kullanmak suçundan zaten bir şikayet dilekçesi yazmıştım. Görevini kötüye kullanıyor. Seçilmiş belediye meclisi üyesinin sözünü kesmek halkın sözünü kesmektir” dedi.

Dün gerçekleştirilen Gaziemir Belediyesi Aralık ayı olağan Meclis oturumuna  Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu ile Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda arasında başlayan ‘konuşma süresi’ üzerine çıkan polemik ve ardından çıkan arbede damgasını vurmuştu.

Gündem dışı konuşmalarda söz alan Çağlarsu konuşmasını yaparken Başkan Arda’nın konuşma süresinin sona erdiğini söylemesi üzerine Çağlarsu sözlerini tamamlayacağını söylemişti. Başkan Arda’nın ‘sözlerinizi tamamlayın’ demesi üzerine Çağlarsu’nun ‘Konuşmamı bitirmek istiyorum’ demesinin ardından Başkan Arda, görevlilere Çağlarsu'nun dışarıya çıkarılması talimatı vermesiyle birlikte salonda tansiyon yükselmişti.

Arda’nın Çağlarsu’nun salondan çıkarılması talimatını vermesiyle birlikte tansiyon yükselirken CHP’li meclis üyelerinin araya girmesiyle gerilim arbedeye dönmüştü.

Öte yandan yaşananlara ilişkin Egepostası’na konuşan Çağlarsu, Arda’nın kendisine karşı düşmanca bir tavrı olduğunu belirtirken tavrını ise ‘antidemokratik’ olarak tanımladı.

“BUNU DAHA ÖNCEDEN DE YAPMIŞTI”

Konuşmasında hakaret içeriği olmadığını belirten Çağlarsu, “Belediye başkanının antidemoratik meclis yönetme tavrı, meclisi bu hale getirdi. Benim konuşma hakım 10 dakika. 12-13 dakikada bitiyordu. Elimde kısa bir metin kalmıştı, onu da okuyup bitireceğimi söylemiştim. Bunu daha önceden de yapmıştı yani birkaç kez sözümü tamamlamadan süren doldu demişti. O zamanlarda bir şey söylemedim ama bu kez ‘Olmaz’ dedim. Metni okuyup oturacağımı söyledim. ‘Olmaz’ dedi, başkasına söz verdi. Ben de söz almada ısrarcı davranınca gelinen durum bu. Orada yaptığım eleştirilerde hiçbir şekilde hakaret yok” dedi.

“BANA KARŞI DÜŞMANCA BİR TAVRI VAR” 

Çağlarsu, Gaziemir’in sorunlarına ilişkin eleştirel konuştuğu için Başkan Arda’nın buna dayanamadığını ifade etti ve “Bana karşı düşmanca bir tavrı var. Bizim daha farklı bir iletişimimiz vardı bizim. Geldiğimiz konum bu. Yoksa onun belediye başkanı aday adayı olmasında benim yüzde 100 katkım vardır. Kendisi de bunu hiçbir zaman inkar etmez. Ama bizi kul olarak aklını kiraya veren bir meclis üyesi isteyince ben ‘Olmaz’ dedim. O günden beri tartışıyoruz ve tartışmalar bu boyuta kadar geldi. Bu daha önce de yaşanmıştı. Ben görevini kötüye kullanmak suçundan zaten bir şikayet dilekçesi yazmıştım. Görevini kötüye kullanıyor. Seçilmiş belediye meclisi üyesinin sözünü kesmek halkın sözünü kesmektir. Ben orada Gaziemir’in sorunlarını dile getiriyorum. Ama eleştirel bir bakış açısıyla konuştuğum için buna dayanamadı” diye konuştu.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0