Büyükşehir sağlık çalışanları için düğmeye bastı

İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemiyle mücadelede en ön saflarda yer alan sağlık çalışanlarının toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanabilmesi için düğmeye bastı.

Büyükşehir sağlık çalışanları için düğmeye bastı

Yeni uygulama ile sağlık çalışanları tek sefere mahsus olmak üzere HES kodunu tanımlayabileceği 'Sağlıkçı Kartı'nı 10 lira artı KDV ücret karşılığında satın alacak ve ek ücret ödemeden İZBAN da dahil olmak üzere tüm toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.

 İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı 5. bileşimi Meclis Birinci Başkan Vekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleştirildi. İlçe belediyelerinin 2022 yılı bütçe raporlarının oylandığı mecliste gündeme gelen en önemli gündem maddesi ise sağlık çalışanlarının toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanabilmesini öngören “Sağlıkçı Kartı” önerisi oldu.

Yaklaşık 2 yıldır tüm dünya gibi Türkiye de koronavirüs salgının etkisi altında. Salgınla mücadelede en ön saflarda yer alan meslek grubu ise sağlık çalışanları oldu.

Geçtiğimiz yıl, Cumhurbaşkanlığı kararı ile sağlık çalışanları için il ve ilçe belediyelerinde toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlana bilmesinin önü açılmış ancak süre geçtiğimiz yalar itibariyle sona ermesine rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi, uygulamayı devam ettirmişti. Ancak birçok vatandaş sağlık çalışanlarının kart basmamasından kaynaklı olarak HES kodu sorgulaması yapılmadığı yönünde eleştirilerde bulunmuştu.

İZMİRİMKART FORMÜLÜ

Öte yandan; İzmir Büyükşehir Belediyesi, salgının hala devam ettiğini göz önünde bulundurarak sağlık çalışanları için düğmeye bastı. 

Meclis oturumunda Başkanlık Makamından gelen önerge ile sağlık çalışanlarının toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanabilmesi için sağlık çalışanlarına özel İzmirimKart formülü geliştirildi.

Bu kapsamda; Büyükşehir Belediyesi ise İzmirimKart bünyesinde 'Sağlıkçı Kartı' çıkarmak için düğmeye basma kararı aldı. Önerge ile İzmir'de çalışan tüm kamu ve özel sektördeki sağlık çalışanları tek sefere mahsus olmak üzere HES kodunu tanımlayabileceği 'Sağlıkçı Kartı'nı 10 lira artı KDV ücret karşılığında satın alacak. Sağlıkçıların kartı kaybetmesi halinde ise kartı kaybetmesi ya da kartın kırılması halinde 20 lira artı KDV bedeliyle yenilenecek.
Bu şekilde sağlık çalışanlarının HES kodu kullanımı ile İZBAN da dahil olmak üzere tüm toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanmasının önü açılacak. 

Meclis gündemine alınan başkanlık önergesi meclis üyelerinin oy birliğiyle Hukuk, Plan ve Bütçe, Çevre ve Sağlık Komisyonlarına gönderildi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0