Büyükşehir binasının yıkımıyla ilgili yeni gelişme: İhale ne zaman?

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkımına karar verilen Konak'taki ana hizmet binasının yıkım ihalesinin tarihi belli oldu.

Büyükşehir binasının yıkımıyla ilgili yeni gelişme: İhale ne zaman?

Kapalı teklif usulüyle yapılacak olan ihale, 7 Nisan Perşembe günü saat 14.00'te yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Konak'taki ana hizmet binası, 30 Ekim 2020’de kentte meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremde orta dereceli hasar görmüştü. Depremin ardından boşaltılan ve akıbeti uzun süre belirsizliğini koruyan bina ile ilgili tartışmalara Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer son noktayı koyarak, binanın yıkılacağını duyurmuştu.

İHALE USULÜ DEĞİŞTİRİLMİŞTİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi Encümeni, 30 Aralık 2020 tarihinde binanın yıkımı için ihale kararı almış ve ihalenin açık teklif usulü ile yapılacağını duyurmuştu. Ancak yaklaşık 3 ay sonra belediye encümeni, verdiği kararı bozarak ihale usulünün değiştirilmesine ve ihalenin kapalı teklif usulü ile yapılmasına karar vermişti. Usül değişikliğine gerekçe olarak ise; 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu parasal limitleri ve güncel fiyatlar ile oluşturulan muhammen bedeldeki artışlar gösterilmişti.

İHALE TARİHİ BELLİ OLDU

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, yıkım ihalesinin ne zaman gerçekleştirileceğini de duyurdu. Binanın hurda karşılığı yıkımı ve molozlarının atılması ihalesi 7 Nisan Perşembe günü saat 14.00'te gerçekleştirilecek. Büyükşehir'in Kültürpark, 3 Nolu Hol'de Fen İşleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı Fen İşleri Şantiye Şube Müdürlüğü'nde yapılacak ihalenin muhammen bedeli ise 8 milyon 50 bin 871 lira olarak belirlendi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0