Buca Cezaevi'nin yıkımı tamamlandı: Betona değil yeşile ihtiyaç var

30 Ekim 2020 depreminde zarar gören ve Adalet Bakanlığı tarafından kapatılan Buca Cezaevi’nin yıkımı tamamlandı. Yıkımın tamamlandığını sosyal medya hesabından duyuran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ‘’ İzmir'in en büyük ilçesi Buca'nın betona değil yeşile ihtiyacı var’’ifadelerini kullandı.

Buca Cezaevi'nin yıkımı tamamlandı: Betona değil yeşile ihtiyaç var

 İzmir’de 62 yıllık hizmet veren Buca Cezaevi, 30 Ekim 2020 depreminde hasar gördüğü gerekçesiyle 2020 yılı Kasım ayında Adalet Bakanlığı tarafından tamamen boşaltılmıştı. 

Cezaevinin yıkımı için Mart tarihinde yapılan yıkım ihalesini 16 milyon 400 bin lirayla Nermanoğlu Hafriyat almıştı. 

Sürecinin tamamlanmasıyla birlikte bu kez asbest tartışmalarıyla gündeme gelen Buca Cezaevinin yıkımına olaylı bir sürecin ardından başlamıştı.

Buca'nın betona değil yeşile ihtiyacı var 

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yıkımın tamamlanadığını duyurdu. Soyer sosyal medya hesabından yaptığı açıklamda, ‘’ Mevcut planlardaki yeşil alan miktarının azaltılarak inşaata alan ayrılmaya çalışıldığını görüyoruz, yapmayın. İzmir'in en büyük ilçesi Buca'nın betona değil yeşile ihtiyacı var. Burasının yeşil alan olması için her türlü işbirliğine hazırız’’ dedi. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0