Bu banka ücretsiz kıyafet dağıtıyor

İzmir Menderes Belediyesi hayata geçirdiği Giyim Bankası projesiyle sosyal belediyecilik alanında çalışmalarına devam ediyor.

Bu banka ücretsiz kıyafet dağıtıyor

Menderes Belediyesi, insana dokunan sosyal projelerle adından söz ettiriyor.

“Bir elin verdiğini diğer el görmüyor”

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, faaliyete başladığından bu yana halkın Giyim Bankası projesinden çok memnun olduğunu belirterek, “Hayata geçirdiğimiz projemizde beni en çok etkileyen uygulamada bir elin verdiğini diğer el görmüyor.” dedi.

“İnsanlara yardım ederken onları incitmemek lazım” diyen Başkan Kayalar, şöyle devam etti:

“Elinde fazla olan ve kullanılmayan, ikinci el veya sıfır kıyafetleri duyarlı vatandaşlarımız bankamıza bırakıyor. Burada kıyafetler yıkandıktan ve kullanıma hazırlandıktan sonra ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın hizmetine sunuluyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız da alışverişlerini yapıp eşyaları almış oluyor. Böylece veren el alan eli görmüyor ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız da incinmemiş oluyor.”

Giyim Bankası 229 vatandaşa dokundu

Başkan Kayalar, Giyim Bankası’nın açıldığı günden bu yana 229 vatandaşa hizmet ettiğini ifade ederek şunları kaydetti:

“Sosyal Belediyecilik anlayışıyla çalışmalarımız sürüyor. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz Giyim Banka’mıza açıldığı günden bu yana kurumsal veya bireysel 191 bağışçımız tarafından sıfır ya da ikinci el giysi, ayakkabı, battaniye, yorgan, yastık ve ev eşyası gibi birçok ürün bağışlandı. Ürünler, bankamızda yapılan gerekli temizlik ve tadilatların ardından 229 ihtiyaç sahibi vatandaşımızın 293 kez hizmetine sunuldu. Böylece vatandaşlarımız bir nebze de olsa ihtiyaçlarını gidermiş oldu.  İnsan odaklı hizmetlerimizle çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

“Menderes’te hiçbir vatandaş yatağa aç girmeyecek!”

İnsan odaklı sosyal projelerin devam edeceğini aktaran Başkan Kayalar, sözlerini şöyle noktaladı:

“Giyim Bankası, Kadın Dayanışma Merkezi ve kreş gibi birçok sosyal projeyi vatandaşımızın hizmetine sunduk ve sunmaya devam edeceğiz. Yaptığımız erzak ve giyim yardımlarıyla vatandaşlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi, Menderes’te hiçbir vatandaş yatağa aç girmeyecek!”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0