Bornovalılar Srebrenica’yı unutmadı

Bosna Hersek’in Srebrenica kentinde 27 yıl önce yaşanan ve 8 bin 372 Bosnalı Müslüman’ın katledildiği soykırımda yaşamını yitirenler Bornova’da anıldı.

Bornovalılar Srebrenica’yı unutmadı

Bornova Belediyesi, İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu ortaklaşa düzenlediği anma töreni Çamdibi Atatürk Parkı içindeki bulunan Srebrenica Soykırım Anıtı önünde gerçekleşti. Duygusal anların yaşandığı törene katılan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Yapılan soykırımların tekrarlanmaması için unutmamalı ve unutturmamalıyız” dedi.

1995 yılında yaşanan Srebrenica Katliamı’nda yaşamını yitirenlerin anıldığı törende İstiklal Marşı ile Bosna Hersek Ulusal Marşı okundu. Anıtın önüne kırmızı karanfiller bırakıldı. Ayşegül Çetinkalp ve Aylin Telef’in katliamı anlatan fotoğraflarından oluşan; “Ölüm yolunda barış için yürüyenler” isimli sergi açıldı. 

Törene, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Suat Nezir, İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Esat Yılmaz, siyasi parti temsilcileri ile Bornova Belediyesi Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı. 

Unutmadık ve unutturmayacağız

8 bin 372 Bosnalı Müslüman’ın katledildiği soykırımın üzerinden 27 yıl geçtiğini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Suçluların cezasını çekebilmesi için anma törenlerini tüm dünyaya yamak zorundayız. Bizler Srebrenica’yı Karadağ’ı ya da Türkan Bebek’i unutursak dünyanın dört bir yanında benzer katliamlar yaşanır. Bu yüzden de unutmadık ve unutturmayacağız” dedi. 

İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Esat Yılmaz ve Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Suat Nezir’de acı günlerinde yanlarında olan Bornova Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Unutulan soykırımlar tekrarlanır. Bizde unutmadık ve unutturmayacağız” dedi. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0