Bornova’da atalık tohumlar çocuklarla geleceğe taşınacak

Bornova Belediyesi yerel tohumların yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla ilçedeki öğrencilere Atalık Tohum ve Çimlendirme Eğitimi verdi.

Bornova’da atalık tohumlar çocuklarla geleceğe taşınacak

Doğal ve güvenli gıdanın önemine dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Yerel tohumları geleceğimiz olan çocuklara anlatmamız gerekiyor” dedi.

İlkokul ve lise olmak üzere toplam 80 öğrenciye iki grup halinde verilen eğitimlerde, Bornova Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nde görevli ziraat mühendisleri hem ata tohumu hem de çimlendirmenin nasıl olacağı anlattı. İki ayrı okulda gerçekleştirilen eğitimde, öğrenciler seçtikleri çeşitli türdeki tohumları verilen saksılarda toprakla buluşturup ilk can suyunu verdi. Çocuklar tohum ekilen saksıları evlerine götürüp bakarak yetişme süreçlerini izleyecek. Fideye dönüşen balkabağından bibere, patlıcandan domatese çeşitli türdeki sebze tohumları daha büyük saksılara alınarak ürün vermesi sağlanacak.

Doğal ve güvenli gıda vurgusu

Doğal ve güvenli gıdanın önemine dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Yerel tohumlarımıza sahip çıkma adına önemli çalışmalar yapıyoruz. Kayadibi Mahallemizde bir yerel tohum bahçesi oluşturduk. Özellikle sağlıklı gıdalara erişimin giderek zorlaştığı günümüzde geleceğimiz olan çocuklarımızın atalık tohumlarımızı tanıması çok önemli. Bu alandaki çalışmalarımız artarak devam edecek” diye konuştu.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0