Bornova esnafından Başkan İduğ’a övgü

Çamdibi Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın Genel Kurulu’na katılan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Çamdibi’ne yaptığı yatırımlar ve pandemi dönemi başta olmak üzere esnafa yönelik verdiği destek nedeniyle esnaf temsilcilerinden övgü aldı.

Bornova esnafından Başkan İduğ’a övgü

23 ve 24. Dönem İzmir Milletvekili ve İESOB Onursal Başkanı Mehmet Ali Susam, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, siyasi partilerin ilçe başkanları, esnaf odalarının başkanları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticilerinin de katıldığı 1250 üyeli odanın Genel Kurulu’nda Başkan Reşat Gençtürk yeniden başkan olarak seçildi. 

"2022 destek yılı"

Pandeminin başlamasıyla esnafın zor günler yaşadığını hatırlatan Başkan İduğ, “Reşat başkanla görüştük. Askıda reçete ve askıda veresiye defteri çalışmalarını yaptık. Olağanüstü bir dönem yaşıyoruz. Esnafın sıkıntısı büyük, gelirle gider arasında dengesizlik yaşıyorlar. Borç yükü arttı. Türkiye’nin 3 milyon KOBİ’si var. Yüzde 76 istihdam bu 3 milyon firmada. Bu maliyetlerle 2023’te karlılığı sağlayabileceğimize inanmıyorum. Zor bir dönem olacak. Sorunlarımızı birlik beraberlik içinde, birbirimize destek olarak çözebileceğimize inanıyorum. Çamdibi’ne yaptığımız havuz ve spor tesislerinin yanı sıra yıllardır birikmiş olan yol sorununu da asfalt tesisiyle çözeceğiz. Bornova Belediyesi olarak bu yıl sosyal desteklerde en fazla yatırımı yapan belediyelerden birisi olacağız. Esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

"Takdir ediyorum"

İESOB Onursal Başkanı ve 23 ve 24. Dönem İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ise, Başkan İduğ ile uzun yıllardır birlikte çalıştıklarını ifade ederek, “Bornovamıza belediye başkanı seçildiği günden bu yana çalışmalarını takdir ettiğim, Bornova’daki bütün esnaf teşkilatına bağlı odalarla ve esnafla ilişki kurarak belediyede başarının esnaftan geçtiğini bilen çok değerli bir başkanımız. Kendisine bir kez daha başarılar diliyorum” dedi.

“Pandemi başlar başlamaz beni aradı”

Toplantıda söz alan İzmir Esnaf ve Sanatlarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ise, “Başkan İduğ, pandemi başlar başlamaz beni aradı. ‘Bornova’daki ve bu bölgedeki esnaf için ne yapabiliriz’ diye sordu. Belediyeler bize hijyen desteği gıda paketi desteği verdiler. Kahvecilere ve diğer bazı esnafa 750-1000-1500TL destek verdiler. Bunlar için de belediye başkanımız burada olduğu için burada sizin adınıza Bornova bölgesindeki esnaflarımız adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"Zor bir dönemden geçiyoruz"

Çamdibi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Reşat Gençtürk esnafın başta enerji maliyetleri olmak üzere pek çok alanda zorluk yaşadığına işaret etti. Pandemi döneminde uzun süre kapalı kalan esnafa gerek hükümetten gerekse yerel yönetimlerden gelen desteklere teşekkür eden Gençtürk, tek aday olarak gittiği seçimlerde güven tazeledi.  

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0