Bornova'da 12 branştaki kurslardan 19 bin kişi yararlandı

Sporun kenti Bornova

Bornova'da 12 branştaki kurslardan 19 bin kişi yararlandı

Spor alanında yaptığı yatırımlarla kadın-erkek, çocuk-genç-yaşlı binlerce vatandaşa spor yapma imkanı sunan Bornova Belediyesi’nin 12 branşta açtığı kurslardan 2022 yılında 19 bin Bornovalı yararlandı. Kurslara kadın ve çocukların büyük ilgi göstermesinin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Kurslarda toplam 11 bine yakın kadın ve çocuğumuzun olduğunu görüyoruz. Çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın, ev hanımlarının sosyal yaşama dahil etmenin ve sağlıklarını korumanın en önemli yolu spordur. Biz de bu alana özel önem gösteriyor, yatırım ve çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz” dedi.

Sporun kenti Bornova

Bornova Belediyesi'nin Spor İşleri Müdürlüğü bünyesinde cimnastik, taekwondo, futbol, voleybol, basketbol, dağcılık, pilates-aerobik-yoga-hareket eğitimi, fitness, masa tenisi ve yüzme olmak üzere 12 branşta açtığı spor kurslarından 2022 yılı boyunca 19 bin kişi yararlandı. Bu kurslardan en yoğun ilgiyi özellikle çocuklar ve kadınlara yönelik olarak gerçekleştirilen pilates-aerobik-yoga-hareket eğitimi, fitness ve yüzme eğitimleri gördü.

Kadınlar ve çocukların ilgisi artıyor

Kurslardan yararlanan Bornovalıların sayısı 2023 yılının Kış döneminde de arttı. Bornova’nın dört bir yanındaki 9 tesiste verilen Pilates-aerobik-yoga -hareket eğitimi kurslarına 600 kadın ve çocuk,  Çamdibi’nde kısa süre önce hizmete açılan yarı olimpik kapalı yüzme havuzuna 350 kişi kayıt yaptırdı.

Çamdibi’ndeki yüzme havuzu ile Dr. Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi’nde 2022 yılında açılan fitness salonlarından yararlanan çoğunluğu kadın Bornovalılar’ın sayısı 860 oldu.

Tüm tesislerimizi değerlendirdik

Çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın ve özellikle ev kadınlarını sosyal yaşama dahil etmenin en önemli yolunun spor olduğunu vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, ”Spor alanındaki yatırım ve çalışmalarımızı bu anlayışla hayata geçiriyoruz. Bornova’mıza yeni tesisler kazanırken mevcut tesisimizin uygun alanları da spor alanına dönüştürdük. Futbol ve basketbol sahalarımız ile Işıkkent’teki spor tesislerimizi yeniledik. Çamdibi’ne yüzme havuzu açtık, pek çok yerde fitness ve pilates-aerobik salonları açtık. Buradaki amacımız uyuşturucu kullanma yaşının giderek düştüğü günümüzde gençlerimizi ve çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, özellikle ev kadınlarını spor teşvik ederek sosyal yaşamın içinde olmalarını sağlamaktı. Kurslarımızdan yararlananların sayısı amacımıza ulaştığımızın göstergesi oldu. Bu alandaki çalışmalarımız artarak sürecek” dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0