Başkan Soyer duyurdu: Büyükşehir’den can dostlar için bir adım daha

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sahiplenilen ya da sahiplenilecek engelli sokak hayvanlarının veterinerlik hizmetleri ücretsiz yapılması kararı aldı. Kararı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Başkan Soyer duyurdu: Büyükşehir’den can dostlar için bir adım daha

 Yaşanan pitbull saldırılarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyelere sokak hayvanlarının toplatılıp barınaklara gönderilmesi çağrısında bulunmasıyla birlikte başlayan tartışmalar devam ediyor.

Erdoğan’ın çağrısının ardından İçişleri Bakanlığı da bir genelge yayımlayıp sahipsiz hayvanların toplatılması yönünde talimat vermişti.

İlk günden bu yana sokak hayvanlarının toplatılmasına karşı olduğunu ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Toplatılmaları söz konusu değil” demişti.

YENİ HAMLE

Sokak hayvanlarına ilişkin saldırı ve tartışmalar devam ederken İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden can dostlar için yeni hamle geldi. 

Alınan kararla birlikte sahiplenilen ya da sahiplenilecek engelli sokak hayvanlarının veterinerlik hizmetleri ücretsiz yapılacak.

Kararı sosyal medya hesabından paylaşan Başkan Soyer, şu ifadeleri kullandı; “Sahipleneceğiniz veya sahipli olan engelli can dostlarımızı yaşamları boyunca ücretsiz tedavi edecek, kısırlaştırma masraflarını karşılayacağız. Biz İzmir'de yaşamı tüm canlılarla paylaşıyoruz.”

Sahipleneceğiniz veya sahipli olan engelli can dostlarımızı yaşamları boyunca ücretsiz tedavi edecek, kısırlaştırma masraflarını karşılayacağız.

Biz İzmir'de yaşamı tüm canlılarla paylaşıyoruz.

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2022, 11:27

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0