Başkan Sandal'dan o eleştirilere yanıt: Üzerimde siyasal bir kimlik var

Bayraklı Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclisi ikinci oturumunda gündeme gelen Adalet Mahallesi revizyon imar planlarını kapsayan önerge, ilgili komisyonlara havale edildi.

Başkan Sandal'dan o eleştirilere yanıt: Üzerimde siyasal bir kimlik var

 Öte yandan Başkan Sandal, dün katıldığı bir canlı yayında 'Ben rozetini çıkarmamış bir belediye başkanıyım' şeklindeki cümlesini eleştiren AK Partili Meclis Üyesi Emre Demir'e yanıt verdi. Sandal, "Üzerimde siyasal bir kimlik var ve ben CHP’liyim. Bu rozeti 'Çıkardım' dememin altında yatan şey, yine o rozetin bir verdiği bir güç ve ahlak. Yani kimseyi ötekileştirmemek, hizmette ayrım yapmamak, kul hakkı yememek. O rozeti çıkarmaya o boyutuyla niyetimiz yok. Ama vatandaşa hizmet noktası ayrı bir nokta” dedi.

Bayraklı Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci bileşimi Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal idaresinde gerçekleştirildi. Belediyenin meclis salonunda düzenlenen oturumda meclis gündeminde yer alan önerge ve komisyon raporları görüşüldü.

ADALET MAHALLESİ İMAR PLANLARI KOMİSYONLARDA

Oturumda Adalet ve Manavkuyu Mahalleleri’ni kapsayan 1/1000 Uygulama İmar Planı önergesi gündeme geldi. Önerge oy birliğiyle İmar, Hukuk, Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Konutlar Komisyonları'na havale edildi.

Dilek ve temennilerde söz hakkı alan AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Aktaş, söz konusu imar planıyla ilgili birtakım taleplerde bulunarak şunları söyledi:

 “Ben evraklarda bir takım şeyleri inceledim ama komisyona girecek arkadaşlar adına dikkat çekmek istiyorum. Eğer düzeltilebiliyorsa bu konuların tekrar elden geçmesini diliyorum. İtfaiye alanı 5 bin metrekareye çıkartmıştık. İtfaiye alanı çıkartılmış ama 6 tane belediye hizmet alanı ilave edilmiş. Önceki planlarda 10 bin metrekareyken 12 bin metrekareye çıkartılmış. Resmi tesis alanı 2 bin 256 metrekareyken 2 bin 252’ye düşürülmüş. Eğitim alanı aynı kalmış. Pazar yeri artırılmış. Yürürlükteki mevcut plana göre konut alanı 58 bin 726, ticaret konutu 246 bin 371 metrekare, öneri planında ise konut alanı 32 bin 503, ticaret konut alanı ise 265 bin 822. Toplamda mevcut plana göre 305 bin 950 metrekare, öneri planına göre 299 bin 325 metrekare. Burada ticari konut ve konut alnında bir düşüş var. O bölgedeki insanların derdi yerinden rant sağlamak değil. O alandaki insanların derdi, müteahhitle karşı karşıya geldiğinde bire bir yapısı neyse 3 kata ya da 2 kata karşılığını alabilmek. Vatandaşın müteahhitle karşı karşıya geldiği noktada konut alanlarında artırma yaparak böyle bir rahatlama sağlayabiliyorsak bunun sağlanması gerektiğini düşünüyorum. Bire bir karşı çıktığında vatandaş malının yarısını kaybetmesin. Resmi alanın artırılması gerekiyor. Belediye hizmet alanı yaklaşık 11 bin belediye hizmet alanı var, ama resmi tesis 2 bin metrekare. Yarın bir gün resmi tesise ihtiyaç olacak. Komisyondaki arkadaşlar buna da dikkat ederse sevinirim.  Bir de depremde hasar görüp orta hasar ve riskli görülen yerler var çıkarttığınız. Buraların o plana dahil edilmesi gerekir. Metrekareler ufalacak, istedikleri şekilde binalara sahip olamayacaklar. Dolayısıyla hazır imkan var iken bu imar planın içine dahil edilmesi gerekir."

"VATANDAŞIN LEHİNE BİR İYİLEŞTİRME VARSA 'EVET' DERİZ"

Aktaş’ın bu taleplerine karşılık Başkan Sandal “Hepimiz için kronikleşmiş bir sorun. Çözümünü de gerçekten işlevsel kılmak dediğiniz gibi önemli. Sanıyorum orada teknik destek aldınız doğal olarak. Komisyona da bu bilgileri verseniz, vatandaşın lehine yapacağımız bir iyileştirme varsa biz o işe evet deriz” yanıtını verdi.

"TALEP ADI ALTINDA TELKİNATTA BULUNUYORSUNUZ"

Öte yandan AK Partili Meclis Üyesi Emre Demir de Başkan Sandal’ın dün katıldığı bir canlı yayında yaptığı açıklamaları eleştirdi. Demir, Sandal’a “Sizde maalesef şöyle bir durum var. Talep adı altında telkinatta bulunuyorsunuz. Bakanlıklarımızdan, milletvekillerimizden, büyükşehir grup başkan vekilimizden herhangi bir talebiniz olduğu zaman birebir ulaşıyorsunuz. Deprem konusuyla alakalı bakanımızın, meclis üyelerimizin, belediye çalışanlarımızın gayretlerini dile getirdiğiniz için teşekkür ediyoruz. Ama bu telkinatları bırakıp gerçekten talepleriniz varsa bakanlarımıza, vekillerimize dile getirebilirsiniz. Bunu canlı yayında dile getirmenin manası yoktu” dedi.

"HİZMETTEN TASARRUF ETTİĞİNİZ BİR GERÇEK"

Demir eleştirilerini şu cümlelerle sürdürdü:

"Belediye başkanı çıkar canlı yayında yaptıklarını anlatır. Yaptıklarını anlatırken kendisiyle çelişmez. Siz belediye başkanısınız. Eğer başkan adayı olsaydınız söylediklerinizin altı dolu olabilirdi. Bayraklı Belediye Başkanı süresinin nerede 3’te 2’ sini tamamlamış hala yapacağım gibi söylemlerle canlı yayınları tamamladı. Moderatör muhalefetin, yani bizim size hizmette tasarrufta bulundu ifadesini izah ettiler. Espri yaptığımızı söylediniz sizler de. Maalesef bu acı bir gerçek. Neyde tasarruf yapıyorsunuz bilmiyoruz ama hizmetten tasarruf ettiğiniz bir gerçek. Pandemi AK Partili belediyelere gelince yok ama CHP'li belediyelerin olduğu yerde pandemi sizin için sığınılacak en doğru liman hale geldi. Siz belediye başkanı olarak meydanlarda altını doldurabilecek projelerden ve yapmış olduğunuz projelerden bahsetseydiniz memnun olacaktık."

DEMİR'DEN 'ROZET' ÇIKIŞI

"Kendinizle çelişiyorsunuz. Hangi Serdar Sandal'a cevap vereceğimi şaşırıyorum. Birçok defa 'Ben rozetini çıkarmış ve rozetsiz gezen toplumun her kesiminin belediye başkanıyım dediniz. Ama örgütünüze bir mesaj verme anlamında olabilir ya da yine kendinizle çeliştiğiniz anlar olabilir. Canlı yayında 'Ben rozetini çıkarmamış bir belediye başkanıyım' dediniz. Bu noktada artık biz belediyemizin, belediye başkanımızın süresinin neredeyse 3’te 2’sini tamamladığını ve süresinin sonuna gelirken icraate geçilmesini ve eyleme dönmesini bekliyoruz"

"BİZİM DÖNEMİMİZDE ŞİRKETLERE PARA AKTARILMADI"

Başkan Sandal, Demir'in eleştirilerine şu yanıtı verdi: 

“Ben gerçekten Emre kardeşimizi çok seviyorum. Sağolsun, ben en yakından takip eden arkadaşlarımdan bir tanesi. Diğer meclis üyelerine de teessüflerimi sunuyorum. Herkes Emre kadar beni takip ederse daha sağlık, birbirimizi eleştirir duruma geliriz. O yüzden kutluyoruz. Tabi bir abi kardeş gibi eleştiriye bazen de cevap vermek lazım. Bunlardan bir tanesi de, canlı yayında kendimi anlatmıyorum, canlı yayında bana sorulan sorulara cevap veriyorum. Biz hiçbir şeyin arkasına saklanan bir yerel yönetim anlayışına sahip değiliz. Siz bizi pozitif anlamda eleştirdiğiniz de biz bu eleştirilerin tamamını eğer haklıysa bir şekilde gerekliliklerini yerine getirdik. İlk geldiğimiz günleri düşünün. Hani bir şeylerin değişmediğini söylüyorsunuz ya, şirketlere aktarılan paralar vardı. Bizim dönemimizde hiç olmadı. Faiz giderlerimiz vardı. 11-12 milyonlardan 5-6 milyona düştü. Belki de daha aşağıda. Hatta 2 milyona düşmüş. Bunları yaparken 102 milyon banka kredimiz varken bunun 85’ini ödediğimizde ve bu ekonomik krizde, pandemide, depremde ki depremde yaptıklarımız var. 2 bine yakın yurttaşımızdan almadığımız gelirlerimiz dahil. Hiçbir kuruş kredi çekmeden bu sorunların tamamını çözdük. Şirketlerimizin borcu ve sermayesini kıyasladığımızda ciddi bir sıkıntı vardı. Şu an şirketlerimiz yasal olarak aktif durumdalar” ifadelerini kullandı.

"BU ROZET HEP BENİM YAKAMDA"

'Rozet' sözlerine de açıklık getiren Sandal kamu görevi yürütürken üzerlerinde siyasi bir kimliğin olduğunun altını çizerek, “Ben havadan, gökten gelmiş biri değilim. Bir siyasal partinin belediye başkan adayıyım. Üzerimde siyasal bir kimlik var ve ben CHP’liyim. Bu rozet hep benim yakamda. Bu rozeti vatandaşa 'Çıkardım dememin altında yatan şey; yine o rozetin bir verdiği bir güç ve ahlak. Yani kimseyi ötekileştirmemek, hizmette ayrım yapmamak, kul hakkı yememek, israfla mücadele. Bu ülkenin kurucusu olan o siyasi hareketin ahlaki değerinin bize üstelediği bir sorumluluk. O rozeti çıkarmaya o boyutuyla niyetimiz yok. Ama vatandaşa hizmet noktası ayrı bir nokta” diye belirtti.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0