Başkan Koştu’dan Bergama Kermes Festivali’ne davet

Bu yıl 86.’ncı kez gerçekleşecek olan Uluslararası Bergama Kermesi’nin ücretsiz konser, tiyatro, panel ve söyleşileri, halk oyunları ve sportif etkinlikleri ile hazırlandığını açıklayan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “20-26 Haziran 2022 tarihleri arasında yapılacak olan kültür ve sanat festivalimize herkesi bekliyorum. Gelin hem birlikte Koronavirüs pandemisinin stresini atalım, hem de UNESCO Dünya Mirası Bergama’yı gezelim” dedi.

Başkan Koştu’dan Bergama Kermes Festivali’ne davet

Türkiye’nin ilk yerel festivali özelliğindeki Uluslararası Bergama Kermesi için çok zengin içerikli bir program hazırlandığını söyleyen Belediye Başkanı Koştu, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önerisi ile 86 yıldır aralıksız kutlanmaya başlanan festivalimiz için hazırlıklarımızı tamamladık. Son yılların en içeriği zengin festival programını hazırladık. Amacımız, Unesco Dünya Kültür Mirası Listesi’nin 999. üyesi olan Bergama’mızın tarihi, sosyal ve kültürel değerlerine dikkat çekmek. Bergama Kermesi ile ilçemize gelen herkesi geleneksel Bergama konukseverliği ile tanıştırmak istiyoruz” dedi.

20-26 Haziran tarihlerinde Asklepion Antik Tiyatro, Cumhuriyet Meydanı, Arasta, Kültür Merkezi ve Kozak Yaylası’nda düzenlenecek olan etkinliklerde Türkiye’nin gözde sanatçıları sahne alacak.

ÜNLÜLER GEÇİDİ BERGAMA’DA

Bergama’nın yetiştirdiği dünyaca ünlü klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici başta olmak üzere Sertap Erener, Melek Mosso, Öykü Gürman, Kubat, Tuğba Yurt, Ahmet Şafak, Mustafa Cihat Kılıç, Hale Yamaner Uluslararası Bergama Kermesi’nde sahne alacak. Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı “Tarihin İzinde” konferansı ile sevenleri ile Arasta’da buluşacak. İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun da “80 Günde Devri Alem” oyunu ile sahne alacağı kermeste 7 gün süresince yurtiçi ve yurtdışından halk oyunları gösteri grupları, yerel sanatçıların sahne ve konserleri, sergi, kültürel ve sportif etkinlikler yer alacak. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0