Başkan Batur’dan AK Partili Başdaş’a kalem kalem ‘Gültepe’ yanıtı: Ofsayta düşersin

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, bugün gerçekleştirilen kasım ayı olağan meclis toplantısının ikinci bileşiminde AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş’ın dün kendisine yönelik eleştirilerine kalem kalem yanıt verdi. Gültepe planlarına ilişkin iddia ve planların bakanlığa devri çağrısına da değinen Başkan Batur Başdaş’a ateş püskürdü.

Başkan Batur’dan AK Partili Başdaş’a kalem kalem ‘Gültepe’ yanıtı: Ofsayta düşersin

 Konak Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci bileşimi Konak Belediye Başkanı Abdül Batur idaresinde gerçekleştirildi. 
Ilımlı geçen oturum sonunda gündeme ilişkin bazı açıklamalar yapan Başkan Batur, AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş’ın dün kendisine yönelik eleştirilerine kalem kalem yanıt verdi. 

“DAHA ANLAYIŞLI OLMALARI ÇAĞRISINDA BULUNUYORUZ”

Gültepe planlarına ilişkin idare mahkemesinin verdiği yürütmeyi durdurma kararının gerekçelerinin kendilerine ulaştığını belirten Başkan Batur, itiraz üzerine çalışmaları başlattıklarını belitti ve “Biliyorsunuz Gültepe planlarımıza Şehir Plancıları Odası (ŞPO)’nun açtığı dava neticesinde yürütmeyi durdurma kararı alındı ve dün bize tebliğ edildi. 7 gün içinde Bölge İdare Mahkemesi’ne gerekli itirazları yapacağız Bununla ilgili  yaptığımız toplantıda 5 maddeden oluşan kararlara gerekli cevapları hazırlıyoruz. Elimizden geldiğince bu konuları üst mahkemeler anlatacağız. Hedefimiz zaman kaybetmemek. Çünkü böyle kararlar maalesef plan yapılması komsunda gecikmeye neden oluyor. İnsanların en temel hakkı yaşa hakkı. Bunu onlara sağlayan en temle şey de konutları. ŞPO’nun açtığı dava, depreme ilişkin de itirazları olmayacağını düşünüyorum çünkü deprem hiçbirimizin elinde değil. Arkadaşlarımız bazı kararları bundan sonraki kararları mahkeme kararlarındaki duygusallığı bir kenara bırakıp kendi delecekleriyle ilgi yapılan çalışmalara karşı daha anlayışlı olmaları çağrısında bulunuyoruz. Amacımız daha güvenilir, çevre donatılarıyla insanca bir hayata kavuşacakları mekan düzenlemeleri yapmak Oradaki vatandaşlarımız bunu çoktan hak etmiş durumda. Bu tür çalışmaların neticelerini sizlerle paylaşacağım” dedi.

“MERKEZİ HÜKÜMET YAPMADI, BİZ YAPACAĞIZ”

Dün AK Parti Konak İlçe Başkanı Başdaş’ın belediyenin borçlarına dair yaptığı eleştirilere yanıt veren Başkan Batur, borçlanmanın nedenine ilişkin bilgi verirken borç ödemede sorun yaşamadıklarının altını çizdi ve “Biliyorsunuz belediyecilik anlayışımızda 2,5 yıl boyunca hep birlikte anlaşarak çalışmalarımızı yürütmeye çalışıyoruz. Herkesi dinleyen herkesin görüşüne saygı duyan bir belediyecilik anlayışı yürütmeye çalışıyoruz. Yapılan çalışmaların daha sağlıklı yürümesi ve daha hızlı çalışmamız, bu belediyecilik anlayışının gereksiz polemiklere girmeden meclis düzeni içinde çalışmaya devam ediyoruz. Bu anlayışı en fazla sergileyen belediye başkanlarından biriyim. Tabi dün AKP Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş bir basın toplantı yapmış. Ben toplantıda olmadığım için bana yapılan çalışmalarla ilgili bazı eleştiriler yapmış. Ben bugüne kadar bu tarz şeylere cevap vermedim ama bugün cevabın en kralının nasıl verileceğini göstermek isterim. Bütün meclislerde burada arkadaşlarımız eleştirilerini getirdiler, dinledik, yanıtlarımızı verdik. Özellikle belediyenin borçlanmasıyla ilgili bir takıntı var. Belediye borçlanacak. Mühim olan şu: belediyenin bu borcu ödeyebilme kapasitesi yüksek bir belediye olduğumuza inanıyorum. Hem teknik hem de mali hizmetler olarak bunu karşılayan ve günü gününe takip eden bürokrat arkadaşlarımız var. Bundan sonra da borçlanabiliriz, iş yağacağız. Borçlanmamızdaki en önemli şeylerden biri KYK’lı işçilerimizin statülerinin değiştirerek sosyal belediyecilik uygulamalarını hayata geçirmemiz oldu. Yoksa belediyemiz daha rahat olabilirdi. Ama bizim emeğe bakışımız çok farklı. Başkanım hiç merak etmesin tıkır tıkır borçlarımızı ödüyoruz. Temizlik işleri, sosyal yardım ve destek hizmetleri işleri kalemlerinin bütçelerinin azaltıldığına dair iddia var. Ben geçen mecliste de anlattım. Biliyorsunuz bütün mecliste hem personel giderleri hem de müdürlüğün yaptığı çalışmalarla ilgi tek bütçe yapılıyordu. Biz bu birimlerde çalışan arkadaşlarımızı insan kaynaklarına aktardık. Yani bu şekilde buradaki bütçe düşmüş oluyor. Bunda anlaşılmayacak bir şey yok. Biz sosyal hizmetlerle ilgili çalışmalar yapıyoruz, yeni ödenekler de bulacağız. Ülkemiz şu ana ekonomik sıkıntılar yaşıyor. Enflasyon aldı başına gidiyor. İşçi, esnaf, vatandaş zor durumda. Önümüz kış. Doğalgaz, yakacak ve yiyecekle ilgili destek verecek bir anlayış bize talimat olarak verildi. Kara kış fonu. Merkezi hükümet yapmıyor, biz yapacağız. Gerekirse harcamalardan keseceğiz ve sıkıntı çeken vatandaşlarımız ulaştıracağız. Yani küçülen bir şey yok, aksine artıracağız” diye konuştu. 

“BİLGİ SAHİBİ OLMADAN DEMEÇ VERİRSEN OFSAYTA DÜŞERSİN”

Başdaş’ın Gültepe planlarına ilişkin planların bakanlığa devredilmesi ve TOKİ eliyle tamamlanması davetine ve planların iptali için odalarla “danışıklı dövüş” yapıldığı iddialarına sert bir dille yanıt veren Başkan Batur, şunları söyledi; “Gültepe planları… Meclisten oybirliğiyle geçen planlarımız ŞPO’nun açtığı davayla durdurma kararı verildi. Hukuk ne derse onu yapacağız. Ama biz yaptığımız çalışmalardan eminiz. Biz boş arazide planlama çalışması yapmadık. Ama hukuk planları iptal et derse iptal ederiz. Biz hukuk devletinde yaşıyoruz. Burada Sayın Başdaş’ın demecinde bazı bilgisizlikler ve bana yöneltilen suçlamalar var. Yani bir aymazlık da var. Öncelikle bilgi sahibi olmak lazım. Bilgi sahibi olmadan demeç verirsen ofsayta düşersin. Öncelikle itirazı yapan Mimarlar Odası değil ŞPO. En önemlisi de benim odayla danışıklı dövüşle bu kararı aldırdığımı gündem getirmiş. Söylenecek tek şey var. Yazıklar olsun. Abdül Batur’un belediyecilikte bir marka olduğunu kendisine hatırlatmak isterim. Tam bir aymazlık. Biz bütün enerjimizim kentsel dönüşüme verdik. Samimiyetle kendisine de anlattık. Ha vaz mı geçeceğiz? Vazgeçme diye bir şey yok. Sonuna kadar devam edeceğiz. Ben Sayın Başkan’ı siyasi etik kuralları ve saygı çerçevesinde bu işleri konuşmaya davet ediyorum. Ben bugüne kadar bu çerçevede devam ettim ama bugün cevap vermek zorunda kaldım. Ben Konak Belediye Başkanıyım ve Konak’ı temsil ediyorum. Neymiş odayla danışıklı dövüş yapmışım aptal olsunlar diye. Biz ŞPO’nun davasını eleştiriyoruz. Neymiş onlarla anlaşmışım. Ayrıca bu bölgeleri bakanlığa devretsin biz yapalım demiş. Başkan işi iyi biliyor, mükemmel. 19 yıldır İzmir’de mesgün alanda bir kentsel dönüşüm yapılıp yeni bir kent yaratıldı mı ÇŞB tarafından? Ben bilmiyorum. Varsa göstersin arkadaşlar. TOKİ’nin İzmir’de yaptığı tek şey boş alana bina yapmaktır. Bu iş bizim işimiz, bu işi severek yapıyoruz. Tekniğine uygun, 25-30 senedir kimse elini taşın altına koymamış biz gelir gelmez koyduk. Ondan sonra ben bakanlığa devredecekmişim. Yok öyle bir şey. Meclisin emeği var onda.”

“TUNÇ SOYER’LE ARAMIZA NE BAŞDAŞ NE DE BAŞKA BİR SİYASİ GİREMEZ”

Başkan Batur son olarak Başdaş’ın kendisi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e ilişkin iddialarına da yanıt verdi ve “Konak’ta çivi çakılmadı demiş. Ya olur mu öyle şey? Devam eden işleri devamını getirdik, yeni işler yaptık. Biz sabah Sayın Başdaş’la otobüse bindik, akşama kadar yetiştiremedik. Elini vicdanına koy eleştirirken. Yeter ya. Kendisine listeyi tekrar verelim. Bir daha gezsin ve görsün. Bir de kendisinde CHP’nin içişlerine karışma hakkı bulmuş. Ben Konak’ta çok mutluyum, bana yeni bir heyecan verdi. Yeni yaşam biçicim oldu. Çalışırken büyük zevk alıyorum. Bir heyecan içindeyim. Bu hizmetleri yaparken de İBB Başkanım Tunç Soyer’le rakip olduğumuz Tunç Soyer’le tam bir uyum içerisinde çalışıyoruz. Buralardan başka şeyler çıkarmaya çalışmış Sayın Başdaş. Yoksa ben İBB için algı operasyonu yapıyormuşum. Sen benim içimi nereden biliyorsun? Büyükşehir de gayet mutlu ben de mutluyum. Başka şey de bekleme, başka şey de olmaz İzmir’de. Yan yana yürüdüğümüz Tunç Soyer’le aramıza ne Başdaş ne de başka bir siyasi giremez. Ne Konak ne de İzmir size yar olmaz. Çünkü geliyor gelmekte olan” dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0