Bakanlıktan Çeşme'deki o bölge için SİT değişikliği

İzmir'in Çeşme ilçesinde Doğal SİT Alanı statüsündeki 38. Grup Alaçatı-Altınyunus Etabı’yla ilgili yeni bir karar alındı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre söz konusu bölge “Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ve ‘‘Doğal Sit Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı’’ olarak tescil edildi.

Bakanlıktan Çeşme'deki o bölge için SİT değişikliği

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, Çeşme'deki bazı bölgelerle ilgili yeni kararlar aldı.

İlçede yer alan Doğal SİT Alanı statüsündeki 38. Grup Alaçatı-Altınyunus Etabı, “Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ve ‘‘Doğal Sit Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı’’ olarak tescil edildi.

Resmi Gazete’de de yayımlanan duyuru şu şekilde:

“İzmir ili, Çeşme ilçesi sınırları içerisinde yer alan 38. Grup (Alaçatı-Altınyunus Etabı) Doğal Sit Alanı aşağıdaki haritada gösterildiği şekliyle Bakanlık Makamının 01.06.2022 tarihli ve 3789593 sayılı Olur'u ile "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" ve "Doğal Sit Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak tescil edilmiştir.

27 Ekim 2017 tarihli ve 30223 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" in 2. maddesinin (j) bendinde yer alan "Amt ağaçlar hariç, tabiat varlıklarının ve doğal sit alanlarının tescil kararları Resmi Gazete'de yayımlanır ve Bakanlığın internet sayfasında bir ay süre ile duyurulur." hükmü gereği ekteki haritada belirtilen doğal sit alanının tescili tebliğ olunur.”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0