Aksoy'un yargılandığı davada mahkemeden bilirkişi talebi

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un ‘zimmet ve irtikap’ iddiasıyla yargılandığı davanın 4’üncü duruşmasında mahkeme, bilirkişi heyetinden 'zimmet' suçunun oluşup oluşmadığına dair rapor alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Aksoy'un yargılandığı davada mahkemeden bilirkişi talebi

 Menemen Belediyesi’ne yönelik ‘zimmet ve irtikap’ operasyonu kapsamında 2020 yılının Kasım ayında tutuklanarak cezaevine gönderilip, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan ve geçtiğimiz yılın Temmuz ayında tahliye edilen Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un da aralarınd bulunduğu 25 kişi 4’üncü kez hakim karşısına çıktı.

İlk duruşmada tahliye edilen Aksoy için mahkeme heyeti üçüncü duruşmada adli kontrol şartını kaldırmıştı.

Karşıyaka Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 4. duruşmada Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Serdar Aksoy, bazı sanıklar ile avukatları katıldı.

Tanık olarak dinlenen dönemin AK Parti Menemen eski İlçe Başkanı ve mevcut İzmir İl Başkan Danışmanı Muzaffer Sıtkı Yüksel, "İlçede yaşayan birçok kişiden Menemen Belediyesi ile ilgili çok sayıda ihbar bildirildi. Biz de ihbarları hukukçularımızla değerlendirip suç duyurusunda bulunduk. Görgüye dayalı bilgim yoktur." dedi.

Mahkeme heyeti, 2'si Sayıştay üyesi olmak üzere 3 kişiden oluşan bilirkişi heyetinden "zimmet" suçunun oluşup oluşmadığına dair rapor alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Bir sonraki duruşma 6 Temmuz saat 14.30'da yapılacak.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0