AK Partili Sürekli Çeşme’de yerel yönetimleri topa tuttu

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli eş zamanlı 30 ilçe ziyaretleri kapsamında Çeşme'de bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

AK Partili Sürekli Çeşme’de yerel yönetimleri topa tuttu

Başkan Sürekli; “Yaklaşan kış mevsimi, ilçe halkında büyük tedirginlik yaratıyor. Ülkenin turizm cenneti, İzmir’in gözbebeği olan ilçemizin alt yapı sorunu bir utanç haline geldi. Ancak, CHP’li belediyeler ihmallerine devam ediyor. Merkezi idare; Büyük Çeşme Projesi gibi dev yatırımlarla ilçeyi dünya yıldızı yapmak için çabalarken, yerel yönetimlerin sorumluluğundaki temel problemler yerinde sayıyor." dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Ana Kademe, Kadın ve Gençlik Kolları ile hız kesmeden sürdürdükleri, eş zamanlı 30 ilçe ziyaretleri kapsamında, Çeşme’deydi. Her gittiği ilçede olduğu gibi, hem eski ve yeni üye görüşmeleri yapan hem de sivil toplum kuruluşları, esnaf ve vatandaşlarla buluşan Sürekli, Çeşme’de de yoğun bir mesai yaptı. Başkan Sürekli, partisinin önceki dönem ilçe başkanları ve belediye meclis üyeleri ile de bir araya gelirken, Urla’da da Bölge İlçe Başkanları ile geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdi.

Ülke turizminin can damarı olan ilçenin, geçtiğimiz bayramda taşan kanalizasyon suları altında kaldığını hatırlatan Başkan Sürekli; “Yaklaşan kış mevsimi, ilçe halkında büyük tedirginlik yaratıyor. Ülkenin turizm cenneti, İzmir’in gözbebeği olan ilçemizin alt yapı sorunu bir utanç haline geldi. Ancak, CHP’li belediyeler ihmallerine devam ediyor. Merkezi idare; Büyük Çeşme Projesi gibi dev yatırımlarla ilçeyi dünya yıldızı yapmak için çabalarken, yerel yönetimlerin sorumluluğundaki temel problemler yerinde sayıyor.” diye konuştu.

Bölge, büyük bir hamleyi hak ediyor

Çeşme Kalesi çarşı esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, devletin ilçeye yapılan yatırımlarını anlattı. Kısa bir süre önce, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Çeşme’yi uçuracak dev proje için İzmir’e geldiğini hatırlatan Sürekli, sözlerine şu ifadelerle devam etti; “Sayın Bakanımız; Büyük Çeşme Projesi’ni hayata geçirebilmek için büyük çaba harcıyor. Belediyeleri, STK’ları içine alan bir istişare sürecinin ardından gerekli revizyonlar yapıldı. Düğmeye basmak için sabırsızlanıyoruz. 20 Milyar Dolarlık bu proje 100 bin insanımıza istihdam imkânı da sunacak. Doğayı ve çevreyi de koruyacak bu yatırım bölgenin önünü açacak.”

Her alanda varız…

Konunun, Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu belirten Sürekli; “Dileriz bu aşamadan sonra, istemezükçü anlayışlarıyla Çeşme’nin de gelişmesine taş koymazlar. Yarımada’nın hatta bölgenin makus talihi geliştirecek bu yatırım; turizmin can damarı niteliğinde olacak. Şifne Yat Limanı için ÇED süreci sonlanmak üzere, önümüzdeki aylarda ihaleye çıkılacak. 460 yat kapasiteli bu liman büyük hareket getirecek. Merkezi hükümetimiz, Çeşme’yi 12 ay yaşatacak bir vizyonla çalışıyor. TOKİ’nin 1165 konutlu projesi büyük bir memnuniyet yarattı. Devlet Hastanemizin geliştirilmesi için çalışmalar sürüyor. Sağlık Bakanlığımız, yoğun bakım servisini de devreye soktu. 2018 yılında tamamlanan Karareis Barajı ile merkezi hükümetimiz, Çeşme’nin içme suyu ihtiyacını büyük oranda çözdü. Biz her alanda varız. Hal böyleyken; CHP’li belediyeler de zahmet edip bu yatırımlara sahip çıkmalı ve kendi paylarına düşen işleri yapmalılar.” diye konuştu.

Çöp kokan bir turizm cenneti olamaz!

Çeşme’nin çöpten, denize akıtılan kanalizasyona; otoparktan pazar yerine kadar pek çok sorunu olduğuna dikkat çeken Başkan Sürekli, ayrıca şunları söyledi; “Çöp kokan, foseptik kokan bir turizm cenneti olamaz. Meclis üyemizi toplantıdan atacak kadar zorbalaşan bu zihniyetin hizmetle uzaktan yakından alakası yok. 2019’da vaad ettikleri pazar yeri için bir çivi çakmadılar; alın, buraya yapın diyerek TOKİ’nin Reisdere Mahallesi’ndeki arazisini, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, CHP’li Çeşme Belediyesi’ne verdi. Onlar ipe un sererken, hükümetimiz, vatandaşın ihtiyacı giderilsin diye çözümler üretiyor. Üretmeye de devam edeceğiz. Artık öyle bir noktaya gelindi ki, İzmir’in dört bir yanında CHP’li Belediyeler oturuyor, ağlıyor; merkezi idare çözüm üretiyor.”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0