AK Partili Nasır'dan o ilçeye yat limanı müjdesi

AK Partili İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir ve Ege'nin yat turizminde bir cazibe merkezi haline getirilmesini sağlayacak Çeşmealtı – Urla Yat limanı uygulama imar planlarının onaylandığı müjdesini verdi.

AK Partili Nasır'dan o ilçeye yat limanı müjdesi

İzmir'in önemli bir kıyı şeridine sahip olmasına rağmen, önemli turizm türlerinden biri olan Yat Turizmi'nde gerçek potansiyeline kavuşamadığını belirten Nasır, yeni yatırımla birlikte kentin ekonomik anlamda önemli bir kazanıma daha kavuşacağını dile getirdi.

2013 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin mahkemeye vermesi neticesinde iptal edilen Çeşmealtı – Urla yat limanı planları süreci hakkında bilgi veren Nasır, “35 İzmir'e 35 proje içerisinde yer alan ve AK Parti tarafından yapılması planlanan Çeşmealtı Urla Yat Limanı'na ait uygulama planları 2013 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin mahkemeye vermesi neticesinde 2014 yılında durdurulmuştu. İptal edilen bu planlarla ilgili yeni çalışma, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından tamamlandı. Denizde 250, karada 100 olmak üzere toplam 350 yat kapasiteli, 280 metre ana dalgakıranı olan, 7.5 metrelik rıhtımı ve toplam 492 metre uzunluğunda 2.5 metre genişliğinde 4 adet iskeleye sahip Urla Çeşmealtı yat limanının uygulama imar planı bakanlıkça onaylandı. Bu çalışmalarda önemli destekler sunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a İzmir'e olan katkılarından ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

KENTİMİZE HAYIRLI OLSUN

AK Parti olarak yıllardır İzmir'e yapılan yatırımların önünü tıkayan CHP zihniyetine rağmen önemli işlere imza attıklarını kaydeden Milletvekili Necip Nasır, “Yıllardır, amacı hizmet olan AK Parti'nin İzmir'e yaptığı yatırımlarda sürekli engellemeler çıkaran, siyasi , bağnaz bir bakış açısıyla hizmete karşı olan CHP zihniyetini kınıyorum. İzmir'i düşünen değil İzmir'i geriye düşüren bu zihniyeti milletimize havale ediyorum. Bizim amacımız halka hizmettir. Yaşama geçirilecek olan bu yat limanı hem ülkemizden hem de yurtdışından turistlerin kentimize gelmesiyle birlikte ekonomik anlamda da önemli katkılar sağlayacaktır. Bu yeni yatırımın tüm İzmirlilere hayırlı olmasını temenni ederim” diye konuştu.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0