AK Partili Kaya’dan Soyer’e ‘Meslek Fabrikası’ çıkışı: Talimat HDP’den mi?

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Meslek Fabrikası binasının, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Adıgüzel Eğitim, Kültür, Araştırma, Yardımlaşma ve Sağlık Vakfı arasında imzalanacak protokol kapsamında vakfa tahsis edilmesine tepki gösterdi.

AK Partili Kaya’dan Soyer’e ‘Meslek Fabrikası’ çıkışı: Talimat HDP’den mi?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e ‘HDP’ göndermesi yapan Kaya, “Talimat HDP'den mi? Diğer ittifak ortakları bile buna karşıyken, bu ısrar, kendisini aday yaptıran ve belediyeyi teslim ettiği HDP'yi akla getiriyor” dedi.

 İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Meslek Fabrikası binasının, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Adıgüzel Eğitim, Kültür, Araştırma, Yardımlaşma ve Sağlık Vakfı arasında protokol imzalanması ve protokol kapsamında tarihi binanın vakfa tahsisine ilişkin tepkilerin ardı arkası kesilmiyor.

Ekim ayı meclisinde gündeme gelen önergeye Cumhur İttifakı’nın tepkisi ve İYİ Parti’nin konunun gündemde tutulmasını istemesinin ardından siyasi partilerden tepkiler de art arda gelmeye başladı.

Son olarak AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, tahisis konusunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e sert tepki gösterdi.

Tahsiste ‘HDP’ göndermesi yapan Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı; “CHP'li Soyer, İzmir'imizin 123 yıllık meslek fabrikasını İstanbullu bir vakfa vermekte ısrar ediyor. Talimat HDP'den mi? Diğer ittifak ortakları bile buna karşıyken, bu ısrar, kendisini aday yaptıran ve belediyeyi teslim ettiği HDP'yi akla getiriyor. İzmir, buna izin vermez!”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0