AK Partili Kaya’dan Buca’ya müjde: AVM planını kaldırdık!

30 Ekim İzmir depreminde zarar gören ve Adalet Bakanlığı tarafından kapatılan Buca Cezaevi’nin yıkımı geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı.

AK Partili Kaya’dan Buca’ya müjde: AVM planını kaldırdık!

Yıkım sırasında ve sonrasında AK Parti ve CHP grubunu karşı karşıya getiren alanla ilgili tartışmalar tam gaz devam ederken, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan planların askıya çıkarıldığını sosyal medya hesabından duyurdu. AK Partili Kaya açıklamasında, ‘’Bakanlığımızın hazırladığı plan ile Buca ve İzmir'e yeni bir yeşil alan, park, rekreasyon alanı, otopark, eğitim alanı, belediyenin kapalı pazaryeri yapacağı bir alanı da kazandırıyoruz. Yine, Adnan Kahveci Caddesi'ni kesintisiz ulaşıma açıyor, Buca trafiğini rahatlatıyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

62 yıl hizmet veren Buca Cezaevi, 30 Ekim 2020 depreminde hasar gördüğü gerekçesiyle 2020 yılı Kasım ayında Adalet Bakanlığı tarafından tamamen boşaltılarak yıkım süreci başlamıştı.

Tartışmalara neden olan yıkım işlemi tamamlanırken, arazinin yeşil alan olması için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabından "İzmir'in en büyük ilçesi Buca'nın betona değil yeşile ihtiyacı var" açıklamasında bulunmuştu.

Tartışmalar tam gaz devam ederken AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan planların askıya çıkarıldığını duyurdu. 

‘’CHP'li Büyükşehir'in AVM planını kaldırdık’’

AK Partili Kaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ‘’Bir müjdeyi, kıymetli hemşehrilerimizle paylaşmak istiyorum. "Buca Cezaevi'ni kaldıracağız" sözünü vermiştik. Sözümüzü tuttuk, cezaevini kaldırdık ve yıktık. Bugün de, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, yıkılan alan için hazırladığı planı askıya çıkardı. Cezaevinin bulunduğu alan, CHP'li Büyükşehir Belediyesi tarafından AVM olarak planlanmıştı. "Cezaevini nasıl kaldırdıysak, AVM planını da kaldıracağız" demiştik. Bakanlığımız tarafından hazırlanan plan ile CHP'li Büyükşehir'in AVM planını kaldırdık. Bakanlığımızın hazırladığı plan ile Buca ve İzmir'e yeni bir yeşil alan, park, rekreasyon alanı, otopark, eğitim alanı, belediyenin kapalı pazaryeri yapacağı bir alanı da kazandırıyoruz. Yine, Adnan Kahveci Caddesi'ni kesintisiz ulaşıma açıyor, Buca trafiğini rahatlatıyoruz. Bakanlığımızın hazırladığı plan, Bucalı ve İzmirli hemşehrilerimizin hassasiyetleri, kentimizin ihtiyaçları, kurumların beklentileri dikkate alınarak, titizlikle hazırlandı. Buca'mıza ve İzmir'imize hayırlı olsun’’ ifadelerini kullandı. 

Yeni planın detayları 

Yeni planda 42 bin 336 metrekarelik ticaret ve konut alanı, 7 bin 819 metrekarelik ilkokul alanı, 2 bin 607 metrekarelik belediye hizmet alanı, 13 bin 496 bin metrekarelik yol ve otopark alanı, 20 bin 500 metrekarelik açık ve yeşil alan belirlendi. Ticaret ve konut alanı için 1,65 emsa, okul ve belediye hizmet alanı için 1 emsal, yeşil alan için 0,05 emsal yapılaşma hakkı tanındı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0