AK Partili Kaya'dan Soyer'e: İzmirlilerin parasını sokağa at, sonra ek kaynak iste!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, hükümete ulaşım, su ve ekmek üretimi konularında destek çağrısında bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e tepki gösterdi.

AK Partili Kaya'dan Soyer'e: İzmirlilerin parasını sokağa at, sonra ek kaynak iste!

Kaya, “Belediyenin borcunu 3 Milyar TL'den 12 Milyar TL'ye çıkar, bir temel atma töreni için İzmirlilerin milyonlarca parasını sokağa at, paraları eğlencede israf et, sonra ek kaynak iste!” dedi.

 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu’na (BASİFED) bağlı iş dünyası temsilcileri ile bir araya geldi. Dövizdeki yükseliş ve enflasyon nedeniyle borçların bütçenin yarısına ulaştığını belirten Soyer, hükümete çağrıda bulunduklarını belirterek “Toplu taşımada kullandığımız mazottan KDV ve ÖTV’nin kaldırılmasını istedik. Su üretiminde kullanılan elektriğe farklı bir tarife beklentimiz var. Diğer konu da halk ekmek için Toprak Mahsulleri Ofisi’nden aldığımız un ve lojistik konusu. Burada da uygun bir destek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

KAYA: SEFERİHİSAR’I BATIRIRKEN DE Mİ GİDERLER ARTMIŞTI?

Soyer’in bu sözleri AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın tepkisini çekti. Büyükşehir Belediyesi’nin borcu ve Buca Metrosu’nun temel atma töreni için düzenlenen organizasyon üzerinden Soyer’i eleştiren Kaya, şunları söyledi:

“3 yılda altyapı ve trafiğe kuruş harcamadan belediyenin borcunu 3 Milyar TL'den 12 Milyar TL'ye çıkar, bir temel atma töreni için İzmirlilerin milyonlarca parasını sokağa at, paraları eğlencede israf et, sonra ek kaynak iste! Seferihisar'ı batırırken de mi giderler artmıştı!”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0