AK Partili Kaya'dan Büyükşehir’le ilgili flaş 'terör bağlantısı' iddiası

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyes’ne ilişkin flaş bir iddiayı gündeme getirdi. Kaya, PKK/KCK'da yöneticilik yaptığı gerekçesiyle tutuklanan M.D.’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde sigortalı çalışan olduğunu ve bu süre içerisinde terör örgütüne araç ve sahte kimlik gibi materyaller sağladığını ifade etti.

AK Partili Kaya'dan Büyükşehir’le ilgili flaş 'terör bağlantısı' iddiası

 AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyes’ne ilişkin flaş bir iddiayı gündeme getirdi.

Kaya, geçtiğimiz aylarda PKK/KCK'da yöneticilik yaptığı gerekçesiyle tutuklanan M.D.’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde sigortalı çalışan olduğunu ve bu süre içerisinde terör örgütüne araç ve sahte kimlik gibi materyaller sağladığını ifade etti.

Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’I de HDP’ye destek vermesi üzerinden eleştirdi ve şunları söyledi; CHP'li Soyer, HDP mitingine katılıp "gücünüze güç katacağım derken" HDP kontenjanından Şef yaptığı M.D'de boş durmamış. CHP'li İzmir Büyükşehir'de çalışırken, terör örgütü PKK/KCK'da yöneticilik yaptığı için tutuklanan M.D, PKK'lılara araç, sahte kimlik,sahte pasaport ayarlamış.”

İDDİANAMEDE YER ALDI

M.D. için cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, konuya ilişkin şu ifadelere yer aldı;

"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından PKK/KCK silahlı terör örgütünün 'Ekonomik alan Merkezi' içerisinde faaliyet yürüttüğü tespit edilen M.D., ifade işlemlerinin ardından sevk edildiği sulh ceza hakimliği tarafından serbest bırakılmasının ardından 14 Mayıs'ta Yunanistan'a kaçmaya çalışırken yakalanarak tutuklandı. PKK elebaşlarından M.K.'nın talimatı ile 6-8 Ekim Kobani olaylarını finanse eden şüpheliler arasında yer alan D.'nin Diyarbakır Kayapınar Belediyesi'nde özel kalem müdür olarak görev yaptığı tespit edildi. D.'nin Diyarbakır'ın ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Gençlik Çalışmalar ve Sosyal Projeler Şube Müdürlüğünde tekniker şef olarak görev yaptığı ortaya çıktı. D. 2019'da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'le fotoğraf paylaşarak "Güleryüz ve samimiyetinden dolayı başkanımıza teşekkürler" ifadelerini kullandı. Başsavcılık tarafından hazırlanan iddianamede D.'nin 'Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme' ve 'Terör Örgütü Propagandası Yapmak' suçlarından 27,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı."

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0