AK Partili Hızal'dan Başkan Soyer'e konferans tepkisi: Bu fotoğraflarla katılın!

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in BM İklim Konferansı için Glasgow’a gidecek olmasına tepki göstererek, "Tunç Soyer'in konferansa bu fotoğraflarla birlikte katılmasını öneriyorum." dedi.

AK Partili Hızal'dan Başkan Soyer'e konferans tepkisi: Bu fotoğraflarla katılın!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İskoçya'nın Glasgow kentinde 31 Ekim'de başlayan ve 12 Kasım'a kadar sürecek olan 26. BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'na (COP26) katılacak.

Başkan Soyer 7 Kasım’a kadar İzmir’in yanı sıra Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) Encümen Üyesi ve Sürdürülebilir Kentler Ağı (ICLEI) Küresel Yönetim Kurulu Üyesi olarak pek çok dünya kentini temsilen zirve kapsamında dört oturumda konuşma yapacak. 

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in BM İklim Konferansı için Glasgow’a gidecek olmasına tepki gösterdi.

AK Partili Hızal, Başkan Soyer'in "BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansı’na katılıyorum. Dünya Belediyeler Birliği Encümen Üyesi ve Sürdürülebilir Kentler Ağı Küresel Yönetim Üyesi olarak konuşmalar yapıp temaslarda bulunacağım. İzmir’deki iklim krizi çalışmalarımızı Glasgow’da global platforma taşıyacağız." açıklamasını alıntılayıp, sosyal medyadan "Tunç Soyer'in konferansa bu fotoğraflarla birlikte katılmasını öneriyorum." açıklamasında bulundu.

Hızal paylaştığı fotoğrafların ilkinde yağmur sonrası Karşıyaka’daki bir kavşağın sular altında kaldığı görüntü. İkincisinde “Menderes’te Soyer’e çöp isyanı” üçüncüsünde Harmandalı Çöp Depolama Alanından yayılan kötü kokuya vatandaşın isyan etmesi. Dördüncüsünde ise körfezde ölü balıkların olduğu görüntü.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2021, 08:42

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0